![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam newsy oparte na plikach tekstowych . Jak mam zrobić aby zapisywal do pliku tekstowego z polskimi literami
-------------------- <b>Aktualnie:</b> Blog version 1.0 (www.blog.sej.pl) [b] lllllllll 100%
[b]Dodatki: lll |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2003 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak ci zapisuje??
w <HEAD> możesz wpisać: Kod <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
<META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl"> i powinno zadziałać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tesh mam na plikach. wystarczy:
Kod <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
zreszta zobacz sam: http://serious-site.seriouszone.com/?p=news -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz również spróbować windows-1250 powinno działać
-------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Omega: NO bez przesady... Standardem jest ISO a nie MS-CP
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok... To tylko propozycja, która też może zdac egzamin...
![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
[quote]a jak ci zapisuje??
w <HEAD> możesz wpisać: Kod <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
<META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl"> i powinno zadziałać mam to a i tak nie wyswietla polskich liter -------------------- <b>Aktualnie:</b> Blog version 1.0 (www.blog.sej.pl) [b] lllllllll 100%
[b]Dodatki: lll |
|
|
![]()
|
|
To sprawdź w swojej przeglądarce:
widok->kodowanie (IE5) W innych też powinno być I ustaw poprawne... -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 11:29 |