![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik .php, który generuje obrazek o jakiejś tam szerokości. Niestety mam problem właśnie z pobieraniem szerokości tego wygenerowanego obrazku. Próbowałem tak:
niestety $imgwidth oraz $imgheight po takim zabiegu nie zwracały nic. Próbowałem także tak:
Niestety php wskazywał ewidentny błąd na:
pomimo tego, że wchodząc na adres zawarty w $img obrazek ładował się normalnie. Myślałem tutaj nad JavaScriptem, ale tu trzebaby dołączać findDOM i inne takie:/ Może ktoś wie o co chodzi? EDIT: Próbowałem także adresu względnego w tym drugim sposobie. EDIT2: A może chodzi o encode'owanie, np. spacji na %20 ? jeśli tak to czy jest taka funkcja? Ten post edytował tommy4 22.02.2006, 22:44:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyswietl sobie adres, i wrzuc go do przegladarki, jesli ty go nie zobaczysz to tym bardziej nie bedzie widziec tego php. Na moj gust nie przekonwertowales spowrotem _ na . i %20 na spacje
-------------------- ..::tHe FoE::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz błąd:
Powinno być:
& pisane jako encje & potrzebne są tylko w dokumentach XHTML. |
|
|
-Hipcio- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
A jeśli chcesz generowac kod z php zgodny z XHTML wystarczy na początku wstawic :
ini_set('arg_separator.output', '&'); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:44 |