![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt ktory losuje co jakis czas inny baner:
Kod <?
$plik=fopen('banery.txt', 'r'); $wczytaj=fread($plik, filesize('banery.txt')); $wczytaj=explode('$', $wczytaj); $ilosc=count($wczytaj); for($i=0; $i<50; $i++) { $i=rand(1,$ilosc); if(!empty($wczytaj[$i])) { echo $wczytaj[$i]; break; } } ?> Teraz jak zrobic by na stronie losowalo co 10 min baner?? A jesli trzeba odswierzac co 10 min jak nie ma innego sposobu to jaka funkcja ustawic ze co 10 minut?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja propozyja - pomyslec w poprzek. Po co losowac co 10minut jak moze strona nie jest ogladana w kazdym 10minutwym przedziale (np. w nocy)?
Moja propozycja: pobierz aktulany czas w sekundach, podziel modulo przez 600 (czyli 10minut) i tym co otrzymasz zainicjuj funkcje losowa. W obrebie kazdej dziesiatki bedziesz mial wtedy zawsze ten sam wyniki losowania, jak sie zmieni dziesiatka zostanie wylosowane co innego, ale przez nastepne dziesiet minut znow caly czas to samo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję, zby zrobił do tego licznik wizyt (osobny, nie widoczny) i generował nowy baner według ilości wizyt, np. co 10
-------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:04 |