![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wprowadzenie
Napisałem w CSS-ie coś takiego:
, gdzie klasa .finput dotyczy tego pola formularza w HTML-u"
Oczywiście Mozilla, Opera i wszystkie "normalne" przeglądarki interpretują zdarzenie onmouseover i :hover nad inputem jest dobrze podświetlany. 2. Pytanie właściwe Czy da się sie w pliku .htc zaimitowac prawidłowo dla IE działanie onmouseover dla elemetnu input, tak aby się od dobrze podświetlał po najechaniu na niego przez myszkę? 3. Usprawiedliwienie Mam nadzieję, że to dobry dział (wahałem się między tym a CSS). Pliki .htc wyglądają dla mnie jak ?JavaScript, więc chyba tutaj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mike_mech, chyba niedokładnie przeczytałeś lub się nie zrozumieliśmy, .finput nie jest odnośnikiem, to jest pole formularza, IE interpretuje dobrze :hover tylko w stosunku do <a href=""></a>. Dla pozostałych elementów niestety nie.
Na razie męcze Google i szukam rozwiązania (znalazłem już parę przykładów takich plików .htc ale nie działają tak jakbym chciał Zdrawim, dzięki za szybką reakcję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Aztech @ 2006-02-22 14:29:12) mike_tech, chyba niedokładnie przeczytałeś lub się nie zrozumieliśmy, .finput nie jest odnośnikiem, to jest pole formularza, IE interpretuje dobrze :hover tylko w stosunku do <a href=""></a>. Dla pozostałych elementów niestety nie. Taaaa, co Ty nie powiesz ![]() I właśnie dlatego dałem Ci linka w którym koleś podeje kod jak zrobić żeby działało dla whatever:hover. Inaczej mówiąc :hover dla jakiegokolwiek elementu. Ale chyba nie przeczytałeś tego do końca. Masz tam przykład oraz kod źródłowy odpowiedniego pliku .htc |
|
|
![]()
|
|
Sorki, zrzuć to na karb mojego rozkojarzenia, po prostu nie zobaczyłem, że to link
![]() ![]() Dzięki. Jeszcze raz przepraszam za moje rozkojarzenie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:23 |