![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potrzebuję wylosować z folderu 5 plików, napisałem coś takiego i jest ok, z tym że w wynikach są znaki wyjścia z folderu czyli "." i ".." jak mogę je pominąć przy losowaniu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat napisałem coś takiego Czy oby napewno? ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2006-02-21 15:40:33) Cytat napisałem coś takiego Czy oby napewno? ![]() to jest bardzo podobne do przykładu z manuala ale jak chciałem bezpośrednio zastosować kod z tego przykładu do tego co już miałem to nie wyświetlało mi wyników (nie wiem dlaczego) więc męczyłem się sam tak że najpierw miałem same indeksy a potem dopiero prawidłowe wyniki... a tak w ogóle to po co w manualu przy przykładzie do array_rand jest ta linijka:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a tak w ogóle to po co w manualu przy przykładzie do array_rand jest ta linijka: i tu zagladamy do manuala i co widzimy?:Cytat Notatka: Od php w wersji 4.2.0 nie ma potrzeby inicjalizować generatora liczb losowych funkcją srand() lub mt_srand(), ponieważ dzieje się to automatycznie. zagladamy wiec dalej, czyli do srand() i widzimy juz co to robilo ![]() http://pl.php.net/manual/pl/function.srand.php wniosek: jesli masz php > 4.2.0, nie musisz tej linijki juz dodawac ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--Piotr-- |
![]()
|
Goście ![]() |
po tej poprawce nie losuje już "." i ".."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |