![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy istnieje możliwość napisana chociażby jakiejś funkcji bez potrzeby klasy do cache zapytań? -------------------- Windows XP | Telewizja, Radio
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale ja używam do tego celu skryptu, który sprawdza czy taka strona (z takimi zapytaniami) jest w katalogu z cachem, jeśli jest to pobieram ją z cache (katalog na serwerze), a jeśli nie ma to zapisuje stronę do cachu i dopiero ją pokazuje.. sprawdzany jest tutaj URL i na tej podstawie jest porównywana strona która ma sie wyświetlić z tą która jest w cachu.. nie wiem czy o to Ci chodziło, ale jak cos to pisz... podeśle kodzik
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(Plikownik @ 2006-02-21 15:26:22) Witam Czy istnieje możliwość napisana chociażby jakiejś funkcji bez potrzeby klasy do cache zapytań? tak.. w sumie cache nie jest az tak silnie powiazane z obiektem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, a może mi ktoś pokazać jak to zrobić na jakimś przykładzie ?
-------------------- Windows XP | Telewizja, Radio
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie trzeba pisać w klasach.
Dziwne pytanie... Jak coś sie da napisać w klasie to i da się strukturalnie. Kwestią jest tylko sposób psiania pozniejszego odwoływania się do kodu itp. -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można klasę do obsługi bazy danych połączyć z cache
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przestancie pisac o cachowaniu kodu HTML -- przeciez nie o to pyta Plikownik. Chodzi mu o cachowanie zapytan do BD.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
więc jak zrobić chachowanie zapytań mysql bez klasy ? Może mi ktoś pokazać to na jakimś prostym przykładzie ?
-------------------- Windows XP | Telewizja, Radio
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2005 Skąd: Gostyń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kuziu @ 2006-02-21 21:53:48) Nic nie trzeba pisać w klasach. Dziwne pytanie... Jak coś sie da napisać w klasie to i da się strukturalnie. Kwestią jest tylko sposób psiania pozniejszego odwoływania się do kodu itp. ...
Voilà, nie ma klasy... ![]() -------------------- @nospor: trzymajcie się. Wszystko będzie dobrze!
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(Termit_ @ 2006-02-22 14:13:07) Cytat(Kuziu @ 2006-02-21 21:53:48) Nic nie trzeba pisać w klasach. Dziwne pytanie... Jak coś sie da napisać w klasie to i da się strukturalnie. Kwestią jest tylko sposób psiania pozniejszego odwoływania się do kodu itp. ...
Voilà, nie ma klasy... ![]() ok, dzięki , tylko jak powinien wyglądać przykładowy kod w twoim przykładzie w miejscu komentarze //kod ? No i z tego co widzę to niby jest jakieś wprowadzenie do cache, ale jak zrobić żeby potem w razie wystąpienia cache zapytania - wczytać je ? Bo nigdy nie bawiłem się w cachowanie zapytań i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić :/ Ten post edytował Plikownik 22.02.2006, 15:20:06 -------------------- Windows XP | Telewizja, Radio
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisujesz dane z wyniku do pliku. Gdy bedziesz zmienial dane - to usuwasz plik (odpowiednia funkcja), a gdy nie to odpowiednio includujesz plik..
Popatrz na inne klasy i napisz coś własnego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2005 Skąd: Gostyń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(My4tic @ 2006-02-21 21:11:48) OK, jest na klasie, ale, na Elbereth!, można chociaż zobaczyć jakich funkcji użyć. -------------------- @nospor: trzymajcie się. Wszystko będzie dobrze!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:41 |