![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie...
W moim poprzednim temacie (dot petli i wlasnego parsera szablonow;)) nikt sie nie odezwal, wiec bylem zmuszony przejsc na smarty.... i ot wlasnie mam problem... nie mam pojecia jak zrobic Kod {section name=id loop=$l_menu} <a href="?id={$l_menu[id].id}">{$l_menu[id].name}</a><br /> {/section} na obiektach.... na tablicach jest tak jak tutaj napisane.... wywala mi blad, ze nie mozna uzyc obiektu zamiast tablicy. jakies sugestie? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
a mozesz powiedziec cos wiecej, tj: ktora skladowa jest tablica lub ktora metoda zwraca tablice. napisz tez jak wyglada u Ciebie wywolanie $smarty->assign() to sprobuje pomoc. tomek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Jeżeli $l_menu jest obiektem, to, niestety, chyba nic z tego, ponieważ smarty narazie chyba nie obsługuje iteracji po obiekcie.
Jeśli jednak, tak jak mi zresztą wydaje, obiektem jest po prostu każdy z elementó tej tablicy, czyli $l_menu[id] to odpowiedź jest prosta - zamist kropki używamy strzałki czyli $l_menu[id]->name -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki DeyV
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladam sie do podziekowan ;-)
-------------------- tworzenie stron Gdańsk
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:34 |