![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2002 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo zadko uzywam js i nie zabardzo sie znam na skladni ...
moj problem jest w zasadzie bardzo prymitywny : mam formularz ktory sklada sie z 3 "kartek" za kazdym przejsciem do nastepnej sprawdzam czy obowiazkowe pola sa wypelnione. No i teraz pojawil mi sie problem : nie wiem jak mam zrobic przycisk "powrót" tak aby powrocic do poprzedniej "kartki" .. history.back() nie zdaje egzaminu... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
history.go(-1) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2002 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie no history odpada... probowalem z tymna wszystkie sposoby...
zastanawiam sie czy nie zlobic 2 formow jeden do dalej a drugi do powrot tylko nie wiem jak mam to zrobic formularz w formularzu nie dziala... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(umatik @ 2006-02-20 17:43:49) history.back() nie zdaje egzaminu... Dlaczego nie zdaje egzaminu ? Dobrze to wywołujesz ? -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
robie to tak:
Kod $post = $_POST;
unset($post["submit"]); foreach ($post as $klucz=>$wartosc){ echo "<input TYPE=\"hidden\" name='$klucz' value='$wartosc'>"; } echo "<input TYPE=\"hidden\" name=krok value=2>"; echo "<tr>"; echo "<td colspan=2 style=\"height:10px\"></TD>"; echo "</TR>"; echo "<td align='left'><input type=\"button\" value=\"powrót\" onClick=\"history.back()\" class=submit ></TD>"; echo "<td align='left'><input TYPE=\"submit\" name=submit value=\"dalej\" class=submit></TD>"; echo "</TR>"; Ten post edytował umatik 20.02.2006, 18:54:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzasz formularz ? Jeśli w php to w js nie zrobisz cofania do poprzedniej strony z zapamietywaniem tego co jest w formularzu. Musisz gdzieś zmienne przechowywać np. w sesji.
Możesz sprawdzać wstępnie formularz w js i wtedy używać history.back(). -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
hmm tak wlasnie myslalem
a powiedz mi dlaczego to nie dziala: chodzi mi o onClick... pojawia sie blad ze a nie jest obiektem |
|
|
![]()
|
|
Źle się odwołujesz do formularza. Powinno być tak:
Kod document.a.submit()
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
kurcze :
nie wiem co tu jest teraz zle bo nie chce dzialac Ten post edytował umatik 20.02.2006, 19:55:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:42 |