![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
zmajstrowałem sobie takie oto zapytanie:
i ono o dziwo działa ![]() Jednak nie tak jak się spodziewałem. Otóz wiersze usuwane są jedynie w przypadku gdy podana wartość (w tym wypadku '5') występuje a kolumnie 'grupa' w każdej z tabel. W momencie gdy tej wartości nie ma choćby w jednej z tabel nic sie nie dzieje, nie wyskakuja błędy ani nic ![]() Prawdopodobnie źle zrozumiałem manuala sql, więc jak znajdzie się ktoś kto mi podpowie jak skonstruować zapytanie które będzie kasowało wiersze w których występuje zadana wartośc z wielu tabel nawet jak w jednej z nich takiej wartości nie ma. (kurcze - trochę zakręciłem ala mam nadzieje że ktoś mnie zrozumie) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka wersja MySQL-a ?
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersja serwera MySQL: 4.1.11
![]() Ten post edytował kociou1 20.02.2006, 02:31:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:56 |