![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Stanąłem przed problemem, którego nie mogę obejść. Dla większości pewenie sprawa błaha jednak dla mnie jako laika w JS nie do przejścia. Mam taki kod (tyle mi się udało do tej pory wypocić.
Chcę osiągnąć coś takiego żeby skrypt umieszczał mi w polu suma_wplat sumę pól gaz, prad, tel_stac, tel_kom, inne, isko. Dodatkowo w polu prowizja ma się znajdować kwota 2,5 przemnożona przez ilość wpłat większych od zera z pól gaz, prad, tel_stac, tel_kom, inne, isko. Wszystko byłoby fajnie jakbym mógł odświeżyć stronę. Bym to proste działanie napisał sobie w php. Z tym że niestety nie mogę, wszystko musi być przeliczone zanim wpis zostanie dodany do bazy. Możecie mi pomóc? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1)pole suma wplat nie rob disabled, gdyz nie wysle sie ono formularzem. nadaj mu atrybut readonly.
2) nadawaj dla pol rowniez parametr id i do pol dobieraj się tak: Kod pole = document.getElementById('idpola'); //i potem normalnie: pole.value podaje ci poprawione pole suma_wplat. na podobnej zasadzie popraw pozostale:
3)nie dodawaj do pola suma_wplat sumy, tylko ją nadpisuj: Kod //.... suma = gaz + prad + tel_kom + tel_stac + isko + inne + prowizja; var suma_wplat = document.getElementById('suma_wplat'); suma_wplat.value = suma; //... ps: z resztą to już chyba sam powinieneś sobie poradzić ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki nospor za odpowiedź, poprawiłem sobie wszystko tak jak napisałeś, fukcja niby działa ale zwraca jakiś dziwny wynik. W polu suma_wplat pojawia się napis
[object][object][object][object][object][object][object] Cała funkcja wygląda tak
Co jest jeszcze nie tak? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
widze ze nie czytasz dokladnie komentarzy, ktore umiescilem
![]() Cytat //i potem normalnie: pole.value czyli u ciebie powinno byc tak: Kod gaz=document.getElementById('gaz').value; i reszta podobnie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:38 |