![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: Ustka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym aby na stronie wygląd linków był zdefiniowany w zewnętrznym pliku css i tu pojawia się pewien problem. Linki mam zapisane w postaci:
Nie wiem jak mam to zrobić aby w pierwszym linku A było czerwone, w drugim linku B było zielone itp... Wiecie jak to rozwiązać? Ten post edytował allex 19.02.2006, 11:28:25 -------------------- | Wyposażenie gastronomii | Wiadomości RSS | Walcz ze SPAMEM |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam tylko, że lepiej zapisać to tak:
Mnie slashy, cudzysłowów, wygląda czytelniej. --- przenoszę: php -> php początkujący -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: Ustka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Propozycja revyag generowała błąd: Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in c:\usr\krasnal\www\doc\baza.php on line 100
Ale propozycja vieri_pl dała zamierzony efekt. Dzięki bardzo. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się to jakoś zdefiniować w zewnętrznym CSS tak aby można było określić, która litera ma być jakiego koloru, czy ma być pogrubiona czy pochylona, jaką czcionką i w jakim rozmiarze? A i jeszcze jedno! Czy kolory mogę zapisywać w postaci np: #FF0000 Ten post edytował allex 19.02.2006, 12:49:31 -------------------- | Wyposażenie gastronomii | Wiadomości RSS | Walcz ze SPAMEM |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś musiałeś źle skopiować.
W css da się to zrobić, musiałbyś dla każdego linku stworzyć osobną klasę, która opisywała by jego wygląd. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam revyag. Miałeś rację, moja wina
![]() Czy wiesz gdzie mogę poczytać soś więcej na ten temat aby się douczyć? -------------------- | Wyposażenie gastronomii | Wiadomości RSS | Walcz ze SPAMEM |
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 07:15 |