![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pierwsza stronka Index.php Druga stronka Logowanie.php Trzecia stronka dodaj_dzial.php Czwarta stronka dzial.php proszę używać odpowiedniego bbcode. php do kodu php, html do kodu html. ![]() poprawiam revyag I teraz moje pytanie, w jaki sposób mam zapamietać dwie pierwsze zmienne z Index.php, żeby działały w dzial.php ![]() Na końcu otwiera mi sie strona z komunikatem że login i hasło jest nieprawidłowe. Albo czy jest taka opcja żeby tylko raz sie logować do bazy, a w pozostalych stronach wykonywać tylko funkcje mysql tj. ($zapytanie = "insert into dzial values (NULL, '$Dzial')"; ) ![]() Może jakiś ciastka czy cuś? Sorry za spam, ale inaczej tego nie mogłem zaprezentować ![]() seaquest: zmieniłem temat |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aby zapamietać zmienne poczytaj o sesjach bo właśnie za pmoca sesji możesz sprwdzić czy jest ktoś zalogowany prostym warunkiem
wtedy na każdej stronie rozpoczynasz sesje sprawdzasz warunkiem i logowanie działa obecnie stasuje się tablice $_POST zamiast $HTTP_POST_VARS P.S. nie lepiej do logowanie stworzyć jedną oddzielna tabele w bazie a nie za pomoca $Login i $Hasło lączyć się z bazą, jak jest jeden user to może i dobre (ja i tak czegoś takiego nie stosuje) ale jak będziesz dodawał userów to każdemu musiś stworzyć nowego urzytkownika bazy moim zdaniem - po co ? -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki krzyszbi, JESTEŚ WIELKI
![]() Bardzo zacny link do sesji. A zrobiłem tak Strona 2 Logowanie.php i strona 4 dzial.php Ło to właśnie mnie chodziło ![]() P.S. Bardzo przepraszam Wodza "revyag" za nieład poprzedniego posta ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:28 |