![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam maly problem,napisalem sobie prosty skrypcik do odczytywania danych z bazy danych oto kod
i wyskakuje mi nastepujacy komunikat: "Parse error: parse error, unexpected $ on line 14" i nijak nie wiem co zrobic aby działało? ![]() Poprawiłem ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałes kilka błędów więc poprawiłem Ci:
P.S. Nie używaj cudzysłowiów (") przy stringach bez potrzeby. Lepiej jest w takich jak wżej sytuacjach stosować apostrofy (') Przenoszę na php Pocz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za tak szybka odpowiedz ale teraz mi wyskakuje :
Cytat Fatal error: Call to undefined function: mysql_db_select()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrazraz, zaraz - czy funkcja do wybierania bazy niepowinna brzmieć mysql_select_db ?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
racja levabull
wielkie gratki dziala ![]() mam jeszcze jeden problem mianowicie, mam formularz z ktorego przesylam dane do innego pliku php a w nim lacze sie z baza i wproadzam te dane z formularza do bazy. niby wszystko oki, nie wyskakuja zadne bledy ale gdy sprawdzam baze nic do niej nie dodalo .Poniżej zamieszczam kod pliku php ktory realizyje te wpradzanie danych. Kod $data=time();
$dat=date("y-m-Y",$data);//zmienna z obecna data $conn = mysql_connect( 'localhost', 'db', 'pass' ); mysql_select_db( 'db',$conn ); $zapisz="insert into TABELA ( ,xxxxxxx,xxxxxxx,xxxxxxx,xxxxxxx,xxxxxxx,xxxxxxx,) values('$dat','$xxxxxxx','$xxxxxxx','$xxxxxxx','$xxxxxxx','$xxxxxxx',')"; $zapisuje= mysql_query ($zapisz); mysql_close( $conn ); Ten post edytował kop23 18.02.2006, 14:59:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $zapisz="insert into TABELA ( xxxxxxx,xxxxxxx,xxxxxxx,xxxxxxx,xxxxxxx,xxxxxxx) values('$dat','$xxxxxxx','$xxxxxxx','$xxxxxxx','$xxxxxxx','$xxxxxxx',')"; Tak powinno byc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:38 |