![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 2 Dołączył: 10.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam coś takiego...
index.html dodaj.php
i mam problem z tym bo mi zmiennych nie czyta i nie wiem jak je zrobić, wiem ze dla ludzi którzy siedza juz dłuzej to nic trudnego, ale ja sie bawie w php 7 dni i nie wiem jak to zrobić pomocy!!! ---------- Poprawilem bbcode ^^ o to chodzi -- zajrzyj do zrodla postu (Edytuj) -- dr_bonzo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_POST[ 'nazwaZmiennej' ]
lub $_GET[ 'nazwaZmiennej' ] w zaleznosci od Form.method register_globals masz na Off i tak zostaw. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 2 Dołączył: 10.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra, uzyłem teqhp $_POST i dodaj wyglada tak
Kod <? include("index.php"); $log=$_POST['log']; $pass=$_POST['pass']; $file = fopen("plik.txt", "r+"); fwrite($file, $log, $pass); ?> ale jak wchodze i wpisuje w indxe jakies dane i kliam by wysłał, to po pierwsze nie zapisuje, a po drugie, otwiera mi sie index.html :/ wiecie moze dlaczego? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. popraw bbcode
html -> [ html ] php -> [ php ] 2. zamknij tag dormularza </form> 3. najpierw sprawdz czy te zmienne dostajesz echo $_POST[ 'log' ] itd. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
czyli tak, wziołem zamkłem form, sprawdziłem czy dochodzą... dochodzą
![]() Kod 1. popraw bbcode
html -> [ html ] php -> [ php ] |
|
|
![]()
|
|
http://forum.php.pl/uwaga.gif php dla kodu php
a html dla html -- juz jasne? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
aha spox
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
1. wlacz wyswietlanie WSZYSTKICH bledow
na poczatku skryptu 2. byc moze nie masz praw do zapisu do tego pliku -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
jak to nie mam praw? boshe czemu to nie działa <wryyy>
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz to na localhoscie (na swoim komputerze masz serwer www) czy przesyłasz to do internetu?
Nie zapomnij dać na końcu fclose($file); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
zaczaiłem o co biega
![]() ![]() ![]()
a robie na localhost, jutro wezme sie za logowanie i troche bardziej to rozbuduje ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:28 |