![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Mała wstępna wersja layout't na moją stronkę. Nie mam wogóle pomysłu jak odizolować treść główną od reszty ![]() Pomożecie ![]() I jescze jedno: ciąć to za pomocą div'ów w CSS na inline czy też na position:fixed (containery)? -------------------- current: nexcite cms (0.2.5) running on top of netsource framework (0.5.3)
workbench: nsapi | php 5.1.2 | mysql 5.0.18 | phpmyadmin 2.9 rc1 | zend studio 5.2.0 | apache/2.2.0 (linux/suse) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie ok
![]() Zmienilbym: - bloki stronka, lekcje itp zmieniłbym kolor tła, aby wyróżniał się troszeczkę od reszty. - zmieniłbym kropkowaną linię na ciągłą (obramowanie tabeli) - troszkę grubsze linie w obramowaniu bloków Ogólnie to 7/10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Słabiutko, oj słabiutko...
marne kolory, słaba grafika, beznadziejne menu... Fatalnie... 2/10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziex TomASS za rady, zastosuję się, lay i tak jest w fazie rozwojowej ale widać że będe musiał zrobić dwa widząc reakcję witus'a. Nie wiem wogole co ten post wnosi...
![]() -------------------- current: nexcite cms (0.2.5) running on top of netsource framework (0.5.3)
workbench: nsapi | php 5.1.2 | mysql 5.0.18 | phpmyadmin 2.9 rc1 | zend studio 5.2.0 | apache/2.2.0 (linux/suse) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ładuje mi się obrazek, ale...
Cytat(Neotion) I jescze jedno: ciąć to za pomocą div'ów w CSS na inline czy też na position:fixed (containery)? Czy masz choćby minimalne pojęcie o XHTML?Przecież elementami inline nie można zrobić szkieletu strony z wykorzystaniem grafiki, a wspomniane "containery" (jak rozumiem elementy blokowe) w najmniejszym nawet stopniu nie wymagają użycia position: fixed;. |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie mam zbytniego pojęcia jak wykorzystywać XHTML, display:inline mnie kolega nauczył, a o containerach przeczytałem w gazecie.
-------------------- current: nexcite cms (0.2.5) running on top of netsource framework (0.5.3)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Neotion @ 2006-02-18 17:23:18) Niestety nie mam zbytniego pojęcia jak wykorzystywać XHTML, display:inline mnie kolega nauczył, a o containerach przeczytałem w gazecie. To cię kiepsko kolega nauczył, bo najwyraźniej nie wiesz nawet czym jest display: inline; Radzę poczytać trochę o tworzeniu stron w XHTML. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy tylko mi sie nie wyswietla ten link
www.drummmerworkshop.net ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mi też nie. Ale nie było co oglądać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Witusowi już dziękuje.
A drummerworshop.net jescze nie funkcjonuje wykupuję domenę jak sie dogadam z kumplem co do podziału. Prosiłem o oceny layout'u ![]() -------------------- current: nexcite cms (0.2.5) running on top of netsource framework (0.5.3)
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, poprzednio obrazek z imageshack się nie wczytywał więc myślałem, że chodzi o link.
stronka ogólnie mi się podoba, tylko teraz masz wielki problem jak zrobic glowna czesc, gdzie bedzie wyswietlac sie tresc. To jest najwazniejszy element i od niego dużo zależy ![]() Ja proponuje zrobic cos a'la te menu gorne i dac jasniejszy kolor niz tlo. Oprocz tego popracowalbym nad tym lewym menu . odsylacze sa troche nie wyrazne, moze zmniejszyc opacity tych rysunkow ? Od oceny sie wstrzymam bo lay jest niedokonczony, ale jezeli niczego po drodze nie zjarasz, bedzie b. dobrze ![]() pozdr ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 19:09 |