![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-BishKopt- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Jestem w trakcie pisania swojego pierwszego skryptu. Idea jest taka: - mam zdjecia glownie z aparatu (ale moga byc jpg, gif i png). - kiedy chce je dodac galerie (album) to wrzucam caly folder za pomoca FTP do katalogu na serwerze (smietnik/). - recznie odpalam skrypt recykler.php - skrypcik ten rozrzuca mi zdjecia do folderu albumy/ tworzy w nim katalog odpowiadajacy kolejnemu numerowi albumu np albumy/7/ i nadaje nazew plikowi skladajaca sie z (nr albumu)-(nr zdjecia).(ext z malych liter) - skrypt tworzy takze miniaturki w miniaturki/...jw - nastepnie usuwa stare katalogi ze smietnika. poskladalem pare skryptow z sieci probujac je zrozumiec i wszystko dzialaloby ok... tylko... przy wrzucaniu albumow do smietnika/ musze za kazdym razem zmienic RECZNIE prawa do katalogu na 777. probowalem zmienic prawa za pomoca skryptu recykler (bo tak docelowo ma byc)... ale: Cytat Warning: chmod(): Operation not permitted in /home/mojnick/public_html/projekt/recykler.php on line 14 i dlatego nie moge: Cytat Warning: rename(smietnik/qpa/62-tatry-maj-2005.JPG,albumy/7/7-1.jpg): Permission denied in /home/mojnick/public_html/projekt/recykler.php on line 32 przy probie zmiany wlasciciela na mojnick tez wyskakiwal blad... czy macie na to jakis pomysl? bardzo prosze o odpowiedz bo utknalem w martwym punkcie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:47 |