![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
cześć
jak zrobić okienko które informowałoby o tym ile znaków zostało wprowadzone ? np w jednym textarea wpisywany byłby text a obok wyświetlałoby się ile znaków juz zostało wprowadzone - wie ktoś może ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne chodzi Ci o wyświetlanie tychz informacji w czasie rzeczywistym.
Wciskasz prycusk a w okienku obok zmienia się liczba. W takim razie przenoszę na Po Stronie przelądarki :: JavaScript bo to nie ma żadnego związku z php. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
nie po wciśnięciu guzika tylko jak sie pisze w textarea to drugie okienko wyświetla ilośc wprowadzonych znaków - chciałem zmałpować to ze strony plusa kiedyś mieli tam bramkę - tylko ze sie pogubiłem - ja potrzebuje to jaknajprostrze - tylko texarea a obok dowolne inne okienko które by liczyło ile w tym texarea zostało wpisanych znaków
![]() adminku sorki nie widziałem javy to dałem to w php ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script type="text/javascript"> function show() { document.getElementById("counter").innerHTML = "Liczba wprowadzonych znaków: " + document.getElementById("area").value.length; } </script> -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Skąd: Strzeszyce/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wracam do tematu... funkcja działa, tylko jeżeli użytkwonik nie wpisze jeszcze nic do textarey nie wyświetla się żaden tekst. Co zrobic, żeby od razu wyświetlało: "Liczba wprowadzonych znaków: 0"?
Ten post edytował yasiek 7.07.2006, 19:50:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze mówiąc to nie znam sie wcale na JavaScript'cie i nie wiem czy zadziała... ale raczej tak :] -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No raczej nie
![]() A poza tym to przecież można do spana to wpisać a nie w javascript ustawiać. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Skąd: Strzeszyce/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Michasko - próbowałem tak wcześniej... nie zadziałało
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 10:42 |