![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
uzywam eclipse 3.0.2 + phpeclipse 1.1.4 + php4.4.1 (WinXP) W jaki sposob skonfigurowac sprawdzanie skladni edytowanego kodu php "w locie" - kontrola poprawnosci nazw fuknjji, klas, metod, zmiennych, stałych... podpowiadanie parametrów... Aktualnie kontrola skladni ogranicza sie wylacznie do komunikowania braku srednika na koncu instrukcji. np. <?php aaa() echo "string"; ?> > Parser error "';' expected after expression (Found token: echo)" natomiast brak jest komunikowania bledow typu "Call to undefined function: aaa()" Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej pod php to nie podchodzi,
przenoszę php-> Inne -> Komputery i oprogramowanie -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php Eclipse pod tym względem jest dalekie od pierwowzoru. Osobiście zalecam aktualizację do Eclipse 3.1.1/3.1.2 i php Eclipse do 1.1.8. Spójrz na Tru Studio, które jest również nakładką na Eclipse i chyba lepiej obsługuje php.
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersje Eclipse 3.1.x + phpeclipse 1.1.8 przetestowalem wczesniej - niestety sa tam wieksze problemy z debugerem.
TruStudio rzeczywiscie wyglada obiecujaco ![]() Dzieki za odp. Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Odświeżam trupa, ale tytuł tematu pasuje do mojego problemu:
Mianowicie, czy da się wyłączyć podświetlanie ostrzeżeń w edytorze w PHPEclipse 1.1.8 (Eclipse 3.2)? Nie doszukałem się odpowiedniej opcji w programie (chyba, że coś przeoczyłem). Tylko nie piszcie, żeby od razu zmieniać dodatek; przyzwyczaiłem się już do PHPEclipse i tylko to podświetlanie warnów mnie denerwuje. EDIT, poradziłem sobie: Preferencje, PHPEclipse Web developer, php parser. Wystarczyło zmienić ostatnią opcję na "Ignore"... Ten post edytował erix 7.10.2006, 15:12:28 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 13:06 |