![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam taki problem, a mianowice zdarza się, że podrzebuje przeładować stronę pomimo tego, że wcześniej został już przesłany nagłówek, normalnie korzystałbym z funkcji header(), ale w takim przypadku sie nie da :/
Podobno jest funkcja która działa w prawie identyczny sposób jak header, ale nie zwraca uwagi na wysłany nagłówek. Póki co musze/stosuje window.location.replace no i z wielu względów nie jest to dobre :/ -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego nie zastosujesz buforowania?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz zamiar/potrzebę użyć header() ale nagłówki już zostały wysłane to znaczy tylko jedno ...
... masz źle zaprojektowanę aplikację. Postaraj się ją tak przebudować żeby nie mieć takich dylematów. Buforowanie, o którym wspomniał ~crash jest obejściem problemu, ale nie jego rozwiązaniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. no problem jest taki, ze jest to kod 'w spadku' (niestety) i nie mam sensu pisać go od nowa.. buforowanie?? Czyli??
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie o to mi chodziło.. a co do lenia.. nie do końca tak.. bo nie do końca wiedziałem czego szukać.. Dzięki za pomoc!
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 02:43 |