![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
<script language="javascript"> function szukaj() { if (document.xxx.imie.value == "") { alert("Nie wprowadziles imie"); return true; } return true; }; </script> <FORM name = "xxx" onsubmit="return szukaj();"> <TABLE> <TR> <TD><input type="text" name="imie" size="10" value= ""/></TD> <TD><input type="text" name="nazwiesko" size="10" value= ""/></TD> <FORM> <TD><input type="HIDDEN" name="Szukaj" value="Szukaj"></TD><TD><input width="100" height="20" name="Szukaj" type="image" src="images/button_szukaj_filtr.jpg"></TD> </FORM> <TR> </TABLE> </FORM> Mam taki problemik. Nie wypełniłem pola Imię ale wypełniłem pole nazwisko, przy zatwierdzeniu wyskoczył komunikat żebym wypełnił pole Imię. Oczywiście zatwierdzam komunikat i wtedy znikają mi dane wpisane poprzednio w polu nazwisko. Czy ktoś wiej jak poprawić ten skrypt żeby w polu nazwisko dalej pozostawały dane uprzednio wprowadzone ? Wydaje mi się że tu jest jakiś błąd ale nie jestem pewien "onsubmit="return odblokuj();"> Pozdrawiam Sławomir Gruszka Ten post edytował slawek635 16.02.2006, 18:52:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w przypadku gdy masz zle imie to zwracaj false (return false;) a nie true. dzieki temu to ci sie wogole formularz nie wysle. teraz ci to znika bo ci strona sie przeladowuje
i uzywaj bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:08 |