![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No zabrałem się do budowy szkieletu, który będę mógł potem używać w wielu aplikacjach.
Więc nieco Teori. Najpierw sobie zbudowałem strukture. Katalog Lib - biblioteki i klasy sterujące. Katalog Module - Moduły (łącznie z szablonami). I teraz wymyśliłem sobie jak ładować tylko wybrane pliki, więc napisałem taką prostą klasę. I nie wiem jak to sklasifikować. Czy jako główny kontroler czy tylko jak Action? (mówiłem, że dziwny problem) bo to zadecyduje o dalszych pracach.
Ten post edytował Turgon 16.02.2006, 16:31:57 -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam.
Proszę przesłać mi na PW odpowiedni temat wątku oraz link do zamkniętego tematu to otworzę. edit: otwieram |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz debuger wykazuje błędy :
Cytat Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in C:\Documents and Settings\Administrator\Moje dokumenty\Projekty\Ice Island\lib\_debug_tmp.php on line 11 P.S. Widzę, że jak przyjdzie co do czego, to na nikogo nie można liczyć... Ten post edytował Turgon 16.02.2006, 17:00:43 -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Widzę, że jak przyjdzie co do czego, to na nikogo nie można liczyć... No sorry -- ale jesli nie podajesz nawet kodu, ktory ci nie dziala, to jak ktos ma ci pomoc. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Kod jest wyżej
![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to ma być? Może poczytaj o czymś takim jak operator łączenia ciągów? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Eeee... Nie pamiętać
![]() A jednak znaleść ![]() ![]() Napisałem, główną klasę odpowiadającą za akcje ![]()
I tak się zastanawiam Czy ta klasa ma sens ![]() Ten post edytował Turgon 16.02.2006, 17:52:34 -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co rozumiem to powinieneś zainteresować się wzorcem projektowym Front Controller.
Linka nie będzie, ale dobre materiały są w Blue Printach Suna i MSDN dot. ASP.NET -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Powiem szczerze, że nie za bardzo taki wzorzec mnie interesuje. Wolę zastosować nieco zmodyfikowany wzorzec MVC... I też rodzi się u mnie pytanie czy ta zmienna Globalna - obiekt będzie działać poza klasą
![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2002 Skąd: Nisko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna globalna zupełnie zaprzecza tu MVC i hermetyzacji :] Kolega chyba nie do końca rozumie na czym ma polegać projektowanie obiektowe i radził bym tą kwestię przemyśleć. Jeżeli już chcesz robić to tak jak zaczynasz, to potrzebujesz tu klasy do obsługi bazy danych i masz dwa wyjścia - albo tworzysz jej instancję w tym Twoim kontrolerze i przekazujesz jej referencje do akcji, albo stosujesz singleton. Pytanie mam jednak jeszcze jedno, zasadnicze, kto uświadomi mnie dlaczego kontroler akcji zawiera funkcje typu shutdown_MySQL()? ;]
-------------------- :: Przyb.net ::|:: Przyborowski.info ::
|
|
|
![]()
|
|
Tą funkcję zrobiłem dla zabawy
![]() Inaczej niech mnie ktoś oświeci ![]() Ten post edytował Turgon 17.02.2006, 13:44:54 -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Turgon @ 2006-02-17 09:19:19) Powiem szczerze, że nie za bardzo taki wzorzec mnie interesuje. Wolę zastosować nieco zmodyfikowany wzorzec MVC... Eee? ;] Wzorce projektowe nie wykluczają się ![]() Radzę poczytać najpierw, a nie od razu negetywnie podchodzić. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Klase nieco przerobiłem (nie wiem czy się nie pomyliłem) dzięki poradom Riklaunima
![]() ![]() Ta klasa jest w sumie dosyć prosta i powiecie, że nie potrzebna, ale po prostu większość operacji chce rozbić na mniejsze kawałki, żeby ułatwić sobie w przyszłości rozbudowę i modernizację.
Oraz druga ![]()
Czy dobrze to napisałem ? ![]() Ten post edytował Turgon 17.02.2006, 19:44:25 -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:42 |