![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje pytanie jest takie, jak mam to zrobic? Przegladnalem google i napotkalem na posty gdzie ludzie mieli podobny problem przy aliasie i niestety nie znalazlem odpowiedzi, moze ktos sie z Was z tym spotkal. Jesli chodzi o subdomeny to dziala ok (w subdomenie dziala ok).
P.S. Prosze nie pisac czy modul mam zaladowany i czy wlonczona zmiana prawa do modyfikacji przez .htaccess bo to dziala w subdomenie a w przypadku aliasu niestety nie. Kombinowalem z aliasem w taki sposob i niestety ciagle 404 Alias /test /home/xxxx Alias /test/ /home/xxxx/ - nawet w " i tez nic nie pomogla, dodatkowo tez w directory no i dalej 404. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja u mnie tak dodawałem:
Kod Alias /stuff/ "/some/other/directory"
<Directory "/some/other/directory"> Options Indexes MultiViews AllowOverride None Order allow,deny Allow from all </Directory> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat AllowOverride None To chyba nie to o co mi chodzilo, ale dzieki za sprobowanie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi tu o AllowOverride, nawet nie zauważyłem, że to tam było. Chodzi o ustawienie uprawnień na dostęp do katalogu.
No ale z drugiej strony i tak dziwne, powinieneś dostać najwyżej 403 a nie 404. Hmm. Głupie pytanie: Przeładowałeś Apache'a? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Moze opisze bardziej problem, bo chyba do konca mnie nie zrozumiales.
Przyklad: jest localhost z aliasem test Kod Alias /test/ /home/songoq/test/ <Directory "/home/songoq/test"> Options Indexes FollowSynLins AllowOverride All Order allow,deny Allow from 127.0.0.1 </Directory> w katalogu localhost/test jest taki o to .htaccess .htaccess Kod <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine on RewriteRule ^$ xxx/ [L] RewriteRule (.*) xxx/$1 [L] </IfModule> Po odpaleniu localhost/test/ dostaje taki o to blad "The requested URL /home/songoq/test/xxx/ was not found on this server." Kombinowalem z / w aliasie i directory i dalej to samo. Dla subdomeny o dziwo dziala ok, wiec zakladam ze cos jest nie tak w aliasie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on #trzeba ustawic baze dla adresu RewriteBase /test/ RewriteRule ^$ xxx/ [L] RewriteRule (.*) xxx/$1 [L] </IfModule> Ten post edytował bendi 16.02.2006, 10:52:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@bendi Niestety to nie pomoglo, no chyba ze ja jakos inaczej zrobilem. Ogolnie to poradzilem sobie juz z tym po przez ta subdoment czy domene i temat narazie pozostawiam, ale warto wiedziec jak to zrobic.
W kazdym badz razie bardzo dziekuje za za czas poswiecony temu problemowi. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:44 |