![]() |
![]() |
-zwierz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jestem w trakcje pisania skryptu wykorzystujacego MySQL, który zarządza przepisami kulinarnymi. Natrafiłem na problem przy usuwaniu przepisów. Są one wyświetlane w tabeli z kolumnami 'id', 'nazwa', 'opis' i 'usun'. Komórki w kolumnie 'usuń' wyglądają tak:
Cytat <input type=checkbox name=\"usun_mnie[]\"> Wstawiłem do bazy kolumnę 'id' żeby każdy przepis miał swój unikalny numer i żebym potem mógł w skrypcie wysłać zapytanie typu Cytat DELETE FROM przepisy WHERE id = ".implode(' or ', $_POST['usun_mnie']) Czy to wystarczy żeby móc usuwać odhaczone wiersze czy trzeba coś jeszcze? Mi to nie działa. Czytałem podobne tematy na forum, ale albo nie rozumiałem o co chodzi albo za bardzo odbiegały od mojego problemu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe ten dział.
To będzie wyglądało miej wiecej tak (pisałem z palca więc mogą być błedy
|
|
|
-zwierz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki, ale niestety dalej mi nie wychodzi. Byłbym wdzięczny jakby ktoś zamieścił mi działajacy i maksymalnie uproszczony kod formularza z checkboxami i skrypu kasujacego zaznaczone wiersze to sobie przeanalizuje i chyba najszybciej tak pójdzie. Idę poszukam jeszcze wskazówek gdzieś na angielskich stronkach.
Ps. Dlaczego nie ten dział? - php dla początkujących, czyż nie? |
|
|
-zwierz- |
![]()
|
Goście ![]() |
udało się, jakoś... niemniej w dalszym ciągu nie pogardzę jakimś dobrym przykładem, teraz - jak już mi działa - może być już bardziej skomplikowany ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:50 |