![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypcik:
No i wszystko ładnie działa, dopóki nie użyje polskiego znaku w $_GET['q']... Strona kodowana jest oczywiście w utf-8, dla zachowania zgodności z Google, ale to niestety nic nie daje. Miał ktoś może już z czymś takim problem, lub może ktoś jest mi wstanie pomóc. Przykład oparty na "śruby" Próbowałem już takich rzeczy jak: htmlentities($_GET['q'],1,'UTF-8'); str_replace('ś','%C5%9B',$_GET['q']); mb_convert_variables('UTF-8',$ary,$_GET['q']); //$ary - tablica ze wszystkimi kodowaniami mb_convert_variables('HTMLENTITIES',$ary,$_GET['q']); Niestety w każdym przypadku jest to samo, czyli Google próbuje szukać albo "ruby" albo "Ĺ›ruby" Proszę bardzo o pomoc. -------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
rawurldecode -- Decode URL-encoded strings
rawurlencode -- URL-encode according to RFC 1738 urldecode -- Decodes URL-encoded string urlencode -- URL-encodes string |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(hwao @ 2006-02-15 16:48:33) rawurlencode -- URL-encode according to RFC 1738 ok, to mi zmienia: Kod śruby => %C5%9Bruba ale niestety nie zmienia to mojego problemu, gdyż jak pisałem w poprzednim poście to próbowałem już wpisać tak ręcznie na stałem, że ś, zmienia się na %C5%9B i niec to nie pomogło. Przetestowałem rawurlencode w skrypcie i niestety dalej to samo (czyli google próbuje wyszukać: "Ĺ›ruby")... -------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 08:13 |