![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam nie mam pojęcia jak zrobić coś takiego przykładowo mam strone
a.php i jeżeli nie wczyta się po 5 sekundach otwiera się strona b.php jak mam zrobic cuś takiego? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy się z takim czymś nie spotkałem i moim zdaniem jest to niemożliwe do zrobienia przy pomocy czystego php (może z js ale nie sądzę)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeniesione z Gotowe skrypty --> JavaScript
-------------------- Dziwne -- nie wiem po co ci cos takiego. Ja bym szedl w ta strone (javascript). a.php w <head> ustawiasz wartosc (zmienna globalna) REDIRECT na 1 uruchamiasz funkcje ktora po 5 sekundach sprawdza czy wartosc REDIRECT jest 1, jesli tak to przekierowujesz: window.location.heaf (czy jakos tak) w <body> dajesz onload = ..., i w tej funkcji zmieniasz wartosc REDIRECT na zero Co ci to daje -- gdy stona sie nie zaladuje calkowicie po 5 sekundach wykona sie przekierowanie, gdy zas sie strona zaladuje to zostanie wykonana fukcja w <body onload> ktora zapobiegnie przeladowaniu. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~dr_bonzo a co jeśli strona po 5sek. nie załaduje jeszcze <body> ?
Klapa. Według mnie nie jest to możliwe, a jeśli nawet to dużym nakładem pracy i jakoś tak "na około". Może niech autor powie co dokładnie chce uzyskać stosując taki mechanizm. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ~dr_bonzo a co jeśli strona po 5sek. nie załaduje jeszcze <body> ? Skrypt z <head> powinien (dawno sie JSem nie bawilem) sie wykonac - czyli wokonac przeladowanie. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:41 |