![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
witam
mam taki skrypt i nie wiem jak zrobic aby uploadowal drugi plik
Ten post edytował podziak 15.02.2006, 12:15:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jaki drugi? bo ja widze ze w zaleznosci od rodzaju to tych plikow masz albo 2, albo 6 albo 10.
O ile w przypadku $rodzaj=2 i 3 kolejnym inputom nadajesz nazwy plik1,plik2,... to w przypadku $rodzaj=1 ciagle nadajesz nazwę plik, kazdy kolejny taki input bedzie ci nadpisywal poprzedni. Co do uploadu. Musisz poprostu dobierac sie do kazdego inputa i z niego robic upload. $_FILES['plik1'], $_FILES['plik2']... Tak jak to robiles dla $_FILES['plik'] ps: i popraw tytul. "Problem ze skryptem" nic nie wnosi do tematu... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
no i wlasnie mam problem jak zrobic petle aby nie przepisywac za kazdym razem tego samego kodu czy moze ktos pomoc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
na takiej samej zasadzie masz to zrobic, co tworzysz te inputy...Widac ze to nie twoje cudo...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no podobnie myslalem tylko ze po przetestowaniu instrukcji jest tak
dla 2 obrazkow pierwszy obrazek dodaje ale nie robi miniaturek a dla drugiego elegancko robi miniaturki... |
|
|
![]()
|
|
o rety... to weź jeszcze w tę pętle wsadź robienie tych miniaturek.... to te trzy wywolania funckji pare linijek nizej... troche samodzielnosci
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie jest lipa sam sobie sprawdz bo pokazuje mi blad funkcji
nawet wizalem funkcje w petle i to samo |
|
|
![]()
|
|
Cytat nawet wizalem funkcje w petle i to samo yyyy... tego nie wolno robic ![]()
a na przyszlosc jak dostajesz errory, to podaj je dokladnie, a nie opisujesz po swojemu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok co do errorow racja nie pokazalem bledow... wiecej sie nie powtorzy
dzieki... teraz mam takie cus. Chce to wrzucac do bazy i chcialbym aby zmiennej $plik1 przypisywalo odpowiednia nazwe zdjecia nadal kombinuje i znow mam metlik w glowie jak zrobic aby w petli zapisywalo dla zmiennej plik1 odpowiednia nazwe a dla zmiennej plik2 ... itd... bo chcialem zrobic tak aby w zaleznosci od parametru ale to chyba glupie rozwiazanie bo i tak mam 10 miejsc wiec w puste miejsca by musialo wstawiac puste wartosci w tabeli bazy i kombinuje jakie tu rozwiazanie zrobic bo chyba nie da sie zapisac tak $plik.$i=$strUploadDir; bede wdzieczny jak mozna taki zapis wprowadzic |
|
|
![]()
|
|
http://pl.php.net/manual/pl/language.variables.variable.php
ps: zawsze tez mozna użyc tablic ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:05 |