![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem nieco sobie ułatwić zadanie i to wyszło.
I jak sprawdzam na takich plikach : index.php :
i test.php
[comment]Klasa głupawa ale do testu się nada.[/comment] Błąd : Cytat Fatal error: Call to a member function wyswietlaj() on a non-object in C:\Documents and Settings\Administrator\Moje dokumenty\Xampp\xampplite\htdocs\testy\index.php on line 6 Dlaczego nie ładuje mi klasy ( to wnioskuje z błędu) ? -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwny ten kod.
$foo bedzie dostepne TYLKO wewnatrz metody load(), a ona zwraca, cos tam zwraca (tekst wyslany do przegladarki podczas ladowania klasy). wiec kolejne wywylanie $foo->wyswielt() nie zadziala -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$$objectname widoczne jest tylko w metodzie load() klasy loadclasses.. poczytaj o zasiegu zmiennych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś takiego Cię zadowoli:
klasa.class.php:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko super i pięknie. Tylko miałbym jedną prośbe crash - php 4, a nie php 5. Serwery z których korzystam php 5 nie obsługują...
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie napisałem wersje pod PHP5, ale wklejając ją tutaj zmieniłem ją na PHP4, jedyna pozostałość to nazwa konstruktora, zmień ją i już.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 09:47 |