![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat że tamtemu forum by się to przydało... TO po prostu tam nie zaglądaj. Ideą wolnego rynku jest to, że nikt nikogo do niczego nie zmusza.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ta cala sprawa z hackiem forumm troche mnie rozbawila - tylu tu fachowcow od php, a dali sie podejsc jak dzieci :wink:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat ta cala sprawa z hackiem forumm troche mnie rozbawila - tylu tu fachowcow od php, a dali sie podejsc jak dzieci :wink:
nie kwestia podejscia jak dzieci lecz zaufania .... teraz napewno bedzie tak ze lista developerow zostanie oczyszczona z ludzi ktorzy nie pracuja zas weryfikacja nowoprzyjetych bedzie skuteczniejsza (ogolnie bedzie) dostep do poszczegolnych modulow bedzie ograniczony i to wszystko -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Itsme ma racje, jeżeli to jest tak jak ktoś napisał wcześniej, że skorzystano z modułu uploadu plików na serwer i ktoś wrzucił skrypt i go odpalił i zrobiło się tak jak zrobiło...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba jakas lama musiala byc : Wlamac sie gdzies majac dostep do ftp-a (jesli taki byl faktycznie sposob) to nic niezwyklego... Pewnie wszystko polegalo na wgraniu na ftp-a jakiegos exploita czy innego swinstwa i tyle... Dobrze ze chociaz ow "hacker" nie chcial sie bardziej popisywac lamerstwem i kasowac wszystkiego jak leci
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepsiejsze jest to, ze ja powinienem byc na liscie podejzanych bo osobicie dostarczylem ten skrypt FTP :? :wink: ale niestety to nie ja bo nie znam sie na bazach :/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat najlepsiejsze jest to, ze ja powinienem byc na liscie podejzanych bo osobicie dostarczylem ten skrypt FTP :? :wink: ale niestety to nie ja bo nie znam sie na bazach :/
dlaczego niestety ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...]ale niestety to nie ja bo nie znam sie na bazach :/
8O No właśnie dlaczego NIESTETY? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to potraktowal jako nauczke na przyszlosc, a gosciowi podziekowal...
Mogl przeciez naprawde porozrabiac - poczynajac od skasowania wszystkiego na serwie do wykorzystania go do mega-spamu czy ddos'owania kogos... a to raczej mogloby sie skonczyc rozstaniem z Newcomo... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
newcomo zawsze bedzie przy nas - zas prawda jest taka ze wszystko jest archiwizowane 1 raz dziennie :-)
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
proste: poniewaz chcial bym byc TAK DOBRY ...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat newcomo zawsze bedzie przy nas - zas prawda jest taka ze wszystko jest archiwizowane 1 raz dziennie :-)
to widze ze newcomo dysponuje duzym serwem - sam baza forum w tym momencie zajmuje ok 1 gb - 700 mb bylo ok 5 miesiecy temu - to teraz moze byc jeszcze wiecej... ale z drugiej strony jak arhive jest zastapiany nowym obrazem to nie ma problemu z miejscem:P -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to widze ze newcomo dysponuje duzym serwem - sam baza forum w tym momencie zajmuje ok 1 gb - 700 mb bylo ok 5 miesiecy temu
Oj chyba "troszke" przesadzasz.. tu jest 'zaledwie' 26 tys. postow. To jest na moje oko paredziedziesiat MB. Pewne forum, ktore czytam dochodzi powoli do 500 tys. postow a jego baza zajmuje jakies 500MB, czyli zaokraglajac 1MB na 1tys. postow... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Oj chyba "troszke" przesadzasz.. tu jest 'zaledwie' 26 tys. postow. To jest na moje oko paredziedziesiat MB.
Pewne forum, ktore czytam dochodzi powoli do 500 tys. postow a jego baza zajmuje jakies 500MB, czyli zaokraglajac 1MB na 1tys. postow... ![]() ![]() Jak chcecie zobaczyc naprawde duuuze boardy to np: http://forums.vwvortex.com/ albo to: http://boards.ign.com/ Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to widze ze newcomo dysponuje duzym serwem - sam baza forum w tym momencie zajmuje ok 1 gb - 700 mb bylo ok 5 miesiecy temu - to teraz moze byc jeszcze wiecej... [...]
Eee... skąd Ty wziąłeś te dane... ![]() -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
musze sie poprawic... po sciagnieciu forum ma ok 1 GB.. a jak to wyglada po stronie serva to mi ciezko powiedziec :/
@kameleon wyzej masz odp ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiesz... Ja myślę że ściągnięte forum to nie to samo co oryginalne, pozatym Jest robione mnustwo backup'ów... A co do włamania, nie był to chyba złośliwy włam... a Seth czerwienił się przez cały zjazd za FTP'a...
A pozaty są już podejżenia co do tego kto to zrobił... Ale podejżenia...! -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
normalnioe człowiek nie może wyjechać na parę dni.
NIe było mnie zaledwie przez 4, a tu już jakiś hakcki, jakieś podejżenia, niemal gotowe jadro... Aż strach sie bać. Tym bardziej, że już za dwa dni wyjeżdżam ponownie, tym razem na 2 weeks ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jakieś podejżenia, niemal gotowe jadro...
Aż strach sie bać. Tym bardziej, że już za dwa dni wyjeżdżam ponownie, tym razem na 2 weeks ![]() wtedy beda gotowe dwa jadra ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o "zhackowanie" (niezbyt trafne określenie w tym przypadku) to wszystko jest jasne. Doskonale znam pana Will E. Coyote (chodziliśmy do jednej klasy w liceum). Ma on konto na serwerze Newcomo, którego ja sam używam czasami przy różnych testach. Po jednym z nich został skrypt, przy użyciu którego kolega kojot postanowił przypomnieć światu swoją obecność. To moje ewidentne niedopatrzenie :oops: - nie zakładałem, że Coyot zapragnie nagle rozgłosu... :?
Na marginesie warto dodać, że skrypt FTP mógłby również zostać użyty do narobienia zamieszania, ale nie po to tam jest. :!: Jest on tam dla wygody developerów - liczę, że jesteście ludźmi odpowiedzialnymi i potraficie to docenić. ![]() -------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 07:20 |