![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyżby pierwszy hack naszego forum
![]() ![]() ![]() -------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
patrze a tu tka niespodzianka, dragossani bedzie mial teraz niezly zgryz ;)
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile ten ktos wiecej nie nabroil niz tylko ten kojot, to okazal sie gosciem z poczuciem humoru
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
telefon do draggossaniego (poprzez itsme) wykonałem kilka sekund po tym, jak obrazek sie pokazal - akurat odswioerzalem strone. Draggo i itsme mieli dzwonic do Setha w tej sprawie, zeby zrobil porzadek, ale nie wiem, co dalej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 4 Dołączył: 12.03.2003 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to ktoś zrobiś sobie z nas niezłe jaja
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i stalo sie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.pcmaniak.pl/aaa/upload/php_pl-hack.jpg
jakby zniklo to jest screen -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma to jak znudzony student po sesji...
![]() OK, poprawione. Time: 14:55. Pozdrawiam EDIT: Obrazek pochodził z tego url'a... http://www.astagor.net/putinf/ -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Czy nietaktem będzie zapytać o środki zaradcze podjęte na wypadek przyszłych wpadek?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nad tym myślę, jeszcze nie wiem w jaki sposób dostał się do bazy, ale się dowiem... :wink:
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Może czytał "Hackowałem ludzi a nie hasła"?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewatpliwie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo "Czarną księge hackowania" heliona
![]() -------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
że tez na to nie wpadłem....
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak bylem jeszcze maly to takie fora "chakowalem" zalatawiajac sobie konto na danym serwie (tam gdzie bylo forum mojego celu) wrzucalem skrypt z funkcja system(), a potem jak obeznałem sciezke to include('/config.inc.php') i echo $zmienna_z_hostem itd.
![]() -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej osoba dostala sie poprzez skrypt skopjowany na server dzieki udostepnianemu przez nas klientowi ftp przez strone dla developerow.
Klient zostal zablokowany do czasu przejzenia logow. Jezeli osoba okaze sie czlonkiem developerow czy tez bedzie zwiazana jakos z forum.php.pl zostana wyciagneite wobec niej konsekwencje jak i winoski na przyszlosc przyjmowania nowych developerow. |
|
|
![]()
|
|
O i prawidłowo.
-------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jeżeli to był ktoś, kto nie miał jako takowego dostępu do tego, to myśle że w bardzo przyzwoity sposób pokazał wam błędy i nie ma sensu się przyczepiania, bo widziałem dużo bardziej szkodliwe metody hackowania forum... Chciałbym żeby kiedyś ktoś shackował tak forum.webhelp.pl żeby już nigdy sie nie podniosło na nogi... To takie moje małe offtopicowe marzenie :wink:
|
|
|
![]()
|
|
Cytat [...] Chciałbym żeby kiedyś ktoś shackował tak forum.webhelp.pl żeby już nigdy sie nie podniosło na nogi... [...]
Znasz to: Nie życz nikomu, co tobie niemiłe... :wink: -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No znam, ale myśle że tamtemu forum by się to przydało... To jest wogóle zupełnie co innego niż tutaj, inny klimat i wogóle, tam jest masa bez sensownych komentarzy, a tutaj masa ważnych informacji, od których powoli mnie zaczyna głowa boleć :-) Ale to chyba dobrze 8) Dobra koniec tych melodramatów bo sie offtopic robi :wink:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 08:12 |