![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otoz, mam problem, nie jestem zabardzo wtajemniczony jak zrobic zeby:
w nowo otwartym oknie znajduja sie emotikonki i teraz, chcialbym aby po nacisniesiu na jaksac z nich ona wstawiala sie do formularza w oknie matki cos w podobie jak dodawaie nowego komentarza na forum forum jesli mozecie to odajcie gotowy scrypt, bo z javy to ja zielony jestem ;] Ten post edytował banpl 13.02.2006, 17:00:04 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function cytuj(tekst) { parent.document.forms.nazwa_form.nazwa_pola.value = parent.document.forms.nazwa_form.nazwa_pola.value + tekst; } Ten kod bedzie ci dodawał tekst do formularza znajudjącego się na stronie głównej, jeżeli wywołana zostanie w iframe. Może tez bedzie działać jak wykorzystarz w swoim przypadku ![]() Pozdrawiam, Alk -------------------- I amar prestar aen
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A Widok -> Źródło nie działa ?
![]() ctrl+f: "[ b ]" O!! A co to widzę:
A skąd ta funkcja (swoją drogą to po co jest java script: ....... równiedobrze mogłaby być pupa_bobra:parse.....) Ten post edytował TomASS 13.02.2006, 16:31:31 -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jak to ma wygladac, sory ze tak gadam bez sesnu al zrozumcie, java to czarna magia ;] dla mnie, mam wiec pik
index.php z formularzem
no i 2 okno w ktorym wyswietlane sa emotikonki do dodania do formularza image.php
tak wiec powiedzicie co i jak wkleic ![]() Ten post edytował banpl 13.02.2006, 16:58:20 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki, po waszych podpowiedziach podpatrzylem jeszcze kod zrodlowy forum i dziala
![]() jeszcze raz dzieki ![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
trzeba bylo wziasc jakis formularz z kalendarzem. jest skryptow darmowych w.... duzo
![]() -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
A ktos moglby podac jak powinien wygladac java skrypt zeby dodac na koncu i poczatku odpowiednie znaczniki bbcode? (czyli [ b] oraz [ /b] na przyklad) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początki i na końcu czego ?
Chyba łączyć stringi umiesz co ? Kod zmienna = "lorem ipsum";
zmienna = "[B]"+zmienna+"[/B]"; -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na javascripcie sie prawie w ogole nie znam, niestety nie mam czasu teraz (ucze sie php i javy)... Chodzi mi o skrypt, ktory bedzie dzialal tak:
mam formularz (textarea), obok przycisk, powiedzmy "B". zaznaczam sobie w formularzu kawalek tekstu i klikam w "B" i na poczatku i koncu zaznaczenia dodaje mi sie odpowiednio bbcode [ b] oraz [ /b]. Zupelnie jak w tym forum:). Sledzilem niby te skrypty ktore sa tu wykorzystywane, ale to dla mnie za skomplikowane (nie znam na tyle javascriptu). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2025 - 19:16 |