![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napisalem sobie amatorskiego Shoutboxa. Tylko jest problem nie wiem jak i gdzie i co wpisać aby wiadomości nowe były na gorze a stare na dole.
Oto kody index.html Kod:
shoutbox.php Kod:
shoutbox_pokaz.php Kod:
O kurcze zapomniałem dodać że chciałbym jeszcze tak taka funkcje że ma pokazywac X wiadomości na stronie np. 7 a reszte chowało I jeszcze jedno bo jak odswieze strone w shoutbox.php to sie zapisuje ta sama nowa wiadomosc czy idzie zrobić to aby tak nie było ? Najlepiej jak by to ktos na wzorze tego kodu napisal ... Prosze Czekam na jakiekolwiek odpowiedzi. Hydepark -> php --- nospor |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Oddziel prezentacje (wyswietlanie shoutboxa) od wartstwy prezentacji (pobieranie wpisow z pliku) - a reszta bedzie banalna
2. Pobierz wszystkie wpisy do tablicy a potem odczytaj ja od konca (lub odwroc i odczytaj od poczatku) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:09 |