![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Your other side Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcją file() zapamiętałem w tablicy pewny plik z danymi.
Chcę zapisać z powrotem cała tablicę do pliku. Operacja ma na celu zmienienie nazwy plikowi (jest do tego jakaś funkcja)? fputs($plik, $tablica); nie działa - w pliku pojawia się słowo "Array". Proszę o pomoc. -------------------- I'm your master
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Your other side Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba jeszcze forumowicze śpią
![]() chętnie usłyszę odpowiedź na moje pytanie, ale poradziłem sobie tak: [php:1:9fffc89342]<?php $i=0; while ($dane[$i]) { fputs ($plik, $dane[$i]); $i++; } ?>[/php:1:9fffc89342] -------------------- I'm your master
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro chcesz zmieniac tylko nazwe pliku, to istnieje magiczna funkcja:
[manual:f20a6d1080]bool rename ( string oldname, string newname)[/manual:f20a6d1080] Po co obciazac maszyne odczytywaniem i zapisem do nowego pliku :?: -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
dzieki bardzo - obciążyłem, bo nie znałem funkcji
![]() -------------------- I'm your master
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 06:47 |