![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nurtuje mnie taki problem Robie w php proste obliczenia (doliczanie vatu do ceny czyli mnożenie przez 1.22) i w zwiazku z tym przy wyswietlaniu wyników otrzymuje jakaś tam liczbe, zazwyczaj z miejscami po przecinku. Jeżeli mam np wynik 512.23 wszystko jest ok ale jezeli wychodzi np 512.50 to zamiast tego jest 512.5, co w wypadku prezentowania kwot pieniężnych nie jest zbyt eleganckie.. No właśnie jak to zrobic aby mi sie to pieruńskie zero wyświetlało?? Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za banalne pytania. Pozdrawiam Imel |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko samemu zajrzeć do manuala?
number_format() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co te nerwy...
Dziękuje za odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz, z drugiej strony można zadać pytanie:
Po co te pytanie jak mogłeś zajrzeć do manuala..... A odpowiedzią na Twoje pytanie jest: Po, to, że takie pytania obniżają znacząco poziom forum. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:40 |