![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o poradę jak zrobić aby pobierany plik PDF (przeglądajacy ma Adobe Reader) nie był wyswietlany w oknie a pojawial się monit przegladarki pytający czy plik otworzyć czy zapisac!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(http://pl2.php.net/header) Aby użytkownik został monitowany o zapisanie wysyłanych danych, takich jak np. wygenerowany plik PDF, można użyć nagłówka Content-Disposition aby podać zalecaną nazwę pliku i zmusić przeglądarkę do wyświetlenia okienka zapisu pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co zrobić gdy moja ingerencja w kod php jest ograniczona, pobieranie pliku musze wywolac htmlem lub js (cms gdzie moge jedynie wprowadzać kod html, ktory zapisywany jest do bazy)
istnieje mozliwosc wprowadzenia zmian w php lecz musialby byc to skrypt uniwersalny a nie definujacy kazdy pobierany plik co w takim przypadku ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie pliki do pobrania powinny byc gdzies zdefiniowane ... np w bazie danych, a wtedy napisanie takiego skryptu php jest proste. Pobierasz odpowiednia nazwe id z bazy po identyfikatorze przeslanym w $_GET, wysylasz naglowki, wysylasz plik.
Kiedyś próbowałem w .htaccess jakiś ustawień dodatkowych, ale to tylko działało jak ściągałem poprzez firefox, na IE niestety nic to nie pomogło. Ale możesz popróbować, może ja coś źle zrobiłem ![]() Ten post edytował sf 11.02.2006, 07:11:18 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:52 |