![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
nie moge dojsc o co chodzi, ustawilem zmienne globalne, ale chyba to za malo:
-- edit: ![]() Tym razem poprawiam... ~crash dostaje taki blad: Cytat Fatal error: Call to a member function SelectLimit() on a non-object in c:\program files\apache group\Apache\htdocs\adotest\index.php on line 19 szukalem na googlach, ale znalazlem tylko cos o phpnuke... bede wdzieczny za pomoc pozdr EDIT: oto rozwiazanie problemu: Execute dziala tylko na wywolaniach sql, nie mozna podawac mu innych funkcji tak jak ja to zrobilem... prawidlowy kod funkcji powinien wygladac tak: Kod function read_news() { global $conn; //$connection->SelectLimit('select * from table', 10); $sql='SELECT * FROM news WHERE visible=1'; $rs = $conn->SelectLimit($sql,2); while ($row=$rs->FetchRow()) { echo "<table width=\"250\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"> <tr> <td> </td> </tr> <tr> <td>".$row['time']."</td> </tr> <tr> <td>".$row['content']."</td> </tr> </table>"; //$result->MoveNext(); } } tak swoja droga, to jestem niemile zaskoczony brakiem reakcji na takie posty...nikt nawet nie probowal mi z tym pomoc... nie pierwszy zreszta raz na tym forum... ![]() Ten post edytował jumanji 10.02.2006, 19:13:51 -------------------- ..::jumanji
..::linux registered user #372947 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:21 |