![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pewien formularz
jak rozpoznac ktory przycisk zostal naciśnięty kod
rozpoznaje tylko gdy nacisne przycisk3 ![]() druga sprawa czy mozna robic cos takiego jak rozpoznac ktory form zostal przycisniety? Ten post edytował ernik 9.02.2006, 23:47:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu używając metody GET sprawdzasz tablicę _POST? 2. Nie da się zagnieżdżać formularzy! Przenoszę na php Początkujący. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(crash @ 2006-02-09 22:41:16) Czemu używając metody GET sprawdzasz tablicę _POST? mój błąd poprawiłem (oczywiście w formularzu u siebie mam post) wiem ze na kilka submitow zadziala, ale w tym szkopul ze chce zeby tylko jeden submit 'przycisk3' reagowal na nacisniecie 'enter' a pozostale 'submity' trzeba bylo nacisnac ale zeby wysylaly wszystkie zmienne formularza w ten sposob wysylane sa wszystkie dane niezaleznie od naciśnietego przycisku, ale nie moge rozpoznać czy był nacisniety przycisk1 lub przycisk2 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to stwórz sobie może dodatkowe pole ukryte i dodawaj do niego jakąś daną przy klikaniu na przycisk, bo tak nie zostaje przesłane info, na który przycisk naciśnięto.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dodatkowo chcialbym aby w zaleznosci od przycisku zostal wywolywany odpowiedni skrypt
chodzi o to ze jak klikne przycisk1 formularz pojdzie do jednego skryptu a jak przycisk2 to do drugiego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób jak napisał crash
daj sobie inputa typu hidden i a pod buton wklej kod onClick= "java script: document.form[o].twojeUkrytePole.value=1(tu kod nacisnietego buttonka), document.form[0].submit(), twój dodatkowy kod javascriptu... " ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
DZIEKI ZA PODPOWIEDZI
SMIGA AŻ MIŁO!! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:32 |