Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Closed TopicStart new topic
> <?php a <?, niby bez różnicy a jednak
-klumpus-
post 9.02.2006, 16:15:15
Post #1

Goście

zaznaczam ze jestem laikiem.
uzywalem do tej pory do tworzenia skrypcików php WAMP-a 1.5.0 (PHP4....) i nie mialem problemow. Po przejsciu na wersje 1.6. (PHP5...) mam nastepujace dziwne objawy :
kazda proba uruchomienia skryptu zaczynajacego sie od <? konczy sie wyswietleniem zawartosci tego skryptu (tresci polecen) na ekranie.
dopiero zmiana we wszystkich pliczkach <? na <?php pozwala normalnie uruchomic aplikacje
czy to kwestja jakichs ustawien questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?
Go to the top of the page
+Quote Post
kszychu
post 9.02.2006, 16:17:38
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak, to kwestia ustawień. Ściślej rzecz biorąc ustawień serwera. Tu masz link do poczytania: http://pl.php.net/manual/pl/language.basic...-syntax.phpmode

Po przeczytaniu tego stwierdzisz: "no przecież to podstawowe podstawy, jak mogłem być takim [tu wstaw własne określenie], że leciałem z taką pierdułą na forum, nie zajrzawszy wcześniej do manuala". Po czym skrobniesz do mnie PW o treści: "wstydzę się bardzo tego posta, który napisałem. Bądź tak uprzejmy, zamknij go i wywal do kosza!". Ja oczywiście przystaję zawsze na prośby użytkowników, więc zrobię tak, jak napisałeś.
Jednakowoż później mogę nie mieć czasu, więc uprzedzając Twoją prośbę zrobię to teraz.

--------------------
"Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.07.2025 - 10:34