![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze chcę aby divy 'column_left' oraz 'column_right' były umiejscowione w jednej lini. Dodaję więc do nich parametr 'display: inline' który sprawia że podane columny są w lini. Niestety takie rozwiązanie przestaje działać jeżeli do któregoś z Divów wstawie obrazek. Divy niezachowują dotego przydzielonej szerokości +_+. Co mam zrobić aby divy były w jednej lini ?
Ps. może później zamieszcze przykład w necie. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby ułożyć divy obok siebie dajesz im style float.
np. Kod div {
float:left; } -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle się wyraziłem - chce aby jeden z divów był po lewej stronie a drugi po prawej stronie i żeby znajdowały się na tej samej wysokości.
ps. Zabawa z float niewchodzi w grę ponieważ jeżeli użyje float to div 'site' w którym znajdują sie divy 'column_*' nie rozciągnie się na skutek zwiększenia wysokości divów 'column_*' -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Levabul @ 2006-02-09 14:15:39) ps. Zabawa z float niewchodzi w grę ponieważ jeżeli użyje float to div 'site' w którym znajdują sie divy 'column_*' nie rozciągnie się na skutek zwiększenia wysokości divów 'column_*' Jeden div: dajesz float: left; Drugi div: dajesz float: right; Dla tego, w którym się znajdują dajesz: overflow: auto; I wszystko ładnie się rozciągnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
ok it works
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:33 |