![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stoję przed pewnym problemem
![]() mam projekt do realizacji na początku miał to być przedstawienie oferty pewnej grupy produktów grupa ta dzieli się na kategorie ale kazdy produk jest opisany w ten sam sposób czyli np. tabela z wymiarami, wykres i informacje techniczne wiec sobie zaplanowałem jak mogła by wyglądać baza, jakie tabele itp. ale nagle pojawił się problem bo dochodzą inne grupa których opisanie jest inne niż dla grupy pierwszej ![]() do głowy przychodzi mi rozwiązanie jakie stosuje się w CMS-ach ale tych gdzie informacja jest treścią bez rozróżnienia czy to news czy artykuł itp. no i nie wiem jak to ugryźć ![]() bo zdążyć się może ze jeden produkt ma 2 tabele a inny 4, generalnie mógłbym zaprojektować tabele ze wszystkimi możliwymi polami ale nie chcę tak robić bo to poroniony pomysł i mało elegancki ![]() tabele przechowuje w XML-u tylko właśnie nie wiem jak połączyć kilka treści aby stanowiły jedna kompletna całość ![]() jakies pomysly sugestie mile widziane mozna by ew. zrobic tak ze jest tabela content z trescia i potem tabela z powiazaniami co z czym ma byc razem polaczone ale teraz czesc to bedzie zwykly text a inna czesc to XML-owe tabele kotre musza byc zparsowane i wyswietlone jako tabela HTML-a wiec kolejny problem sie rodzi ![]() brakuje mi troche doswiadczenia z XML-em w takich zastosowaniach wiec pewnie z tad biora sie moje problemy ![]() kurka ale mam wymagania Ten post edytował Kinool 9.02.2006, 12:46:58 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o czyms takim mysalem i nawet napisalem wyzej jako jeden ze sposbow ale przemysle jeszcze sprawe z XML
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:59 |