![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem: Mam taki skrypcik logowania ktory polega na: - wpisaniu loginu i hasla - wybraniu z bazy rekordu w ktorym znajduje sie dany login - sprawdzeniu czy w tym rekordzie pole adm_pass zgadza sie z podanym Problem polega na wykonaniu jakiejs instrukcji w momecie gdy nie ma danego loginu w bazie.. oto kod:
aha, i przy kazdej operacji zapisywane sa dane do innej tabeli (cos w rodzaju logow:)) A chodzi mi o to, ze gdy ktos poda nie istniejacy login zeby to tez bylo zaznaczone w tabeli "logowania'... Z gory dziekuje za pomoc! Ten post edytował detter 9.02.2006, 03:56:32 -------------------- Detter
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehm.... to wywal to drugie zapytanie poza if'a
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yyy, a nie prościej tak:
Przenoszę MySQL -> php Początkujący -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna jeszcze tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no zasadniczo to faktycznie duuuzo prosciej!
![]() Ale robie to dla klienta i musi on widziec ze caly skrypt jest dluuugi i zagmatfany ![]() Ale udalo mi sie to rozwiazac w ten sposob: ![]()
Czyli dodalem jeszcze jedna zmienna, $wpisano ktora 'steruje' wykonywaniem skryptu. Teradz dziala to tak: jesli ktos wpisze poprawne dane, tworzy sie sesja i ma mozliwosc przejscia dalej, jesli ktos pomyli sie w hasle, nie zostaje zalogowany, a jego proba logowania zostaje zaznaczona w tabeli ;logowania;, a jesli ktos poda nieprawidlowy login: jego proba logowania rowniez zostanie zaznaczona w tabneli 'logowania' ![]() ps; Jeszcze raz dzieki za wskazowki!! ![]() Ten post edytował detter 9.02.2006, 14:38:56 -------------------- Detter
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:12 |