![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kłopot: Problem tkwi, żeby wywołać kolor np. silver, trzeba wpisać ?color=3, a rzecz jasna chcę, żeby można było wpisać color=silver. Czy da się tak zrobić, jeżeli tak, to co trzeba zmienić? Ten post edytował Coolmax 8.02.2006, 15:56:43 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To sobie zrób tablicę z nazwami kolorów:
i poza tym co to jest:
![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś polecić dobry przykład z takim zastosowaniem tablicy? Nie znam się kompletnie na tablicach i nie wychodzi mi to.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz to co podałem wyżej. Teraz no iteraz można się odwoływać poprzez ?color=silver, nic innego nie zmieniająć. Dodaj tylko to co napisałen.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Cytat(revyag @ 2006-02-08 15:01:17) i poza tym co to jest:
![]() A co mam z tym zmienić? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zmienne w php oznacza się za pomocą $
2. Nie chcesz tu przyrównać (==) tylko przypisać więc użyj = -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak zmienie na
To nie działa, a jak jest tak jak w 1. przykładzie to działa, ale numerami 1,2,3. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś ty wymyślił z tymi klamrami? Co to ma być... Zacznij może od podstawowego kursu php dla najbardziej początkujących?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chwytałem się, różnych kombinacji, wydawała mi się, że ta będzie dobra, ale też nic:
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
TO jest dział php początkujący, ale Ty piszesz masakryczne rzeczy. Co ma działać, co chcesz osiągnąć ?
Bierzesz się za operowanie kolorami, nie znając podstawowej składni php. Polecam dużo czytać i zacząć od prostszych rzeczy. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Strzelasz zamiast myśleć. Fart, że coś Ci wychodzi...
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Cytat(crash @ 2006-02-08 16:57:53) Strzelasz zamiast myśleć. Fart, że coś Ci wychodzi...
Dzięki, dopiero dzisiaj zaczałęm od nowa z tymi kolorami i jakoś wyszło ![]()
Jeżeli nadal widzicie w tym zapisie błędy to poinformujcie mnie. Mam takie pytanie gdzie ma znaczenie użycie " " " albo " ' ", a gdzie nie? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W "" mozesz wyswietlac zmienne od razu np:
Ale duzo duzo bezpieczniejsze i czasami nawet latwiejsze jest uzycie ' '
Nie uzywamy apostrofow gdy wyswietlamy zmienne
Pozatym na forum istnieje taki wynalazek jak wyszukiwarka... Ten post edytował w00t 3.03.2006, 15:17:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 18:52 |