![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 7 Dołączył: 2.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegoś czasu używam SuSe i ogolnie jestem zadowolony, ale brakuje mi przede wszystkim jednej rzeczy - nie mogę mieć jednocześnie PHP4 i PHP5 (chyba w SuSE jest to możliwe, ale należy w jakimś pliku przed uruchomieniem serwera wskazać jedną wersję php). W sumie jestem ograniczony do pakietów, które mogę sobie zainstalować przez Yasta... nie mogę sobie zainstalować(aby nie byo konfliktu) dowolnych paczek ze źródeł, ale te które ktoś już przygotował dla SuSe (np. dla mojej v9.3 najnowsza v php to 5.0.3).
Jakie dystrybucje polecacie? Od dłuższego czasu myślę o Debianie, ale nie wiem, czy można tam mieć jednocześnie PHP4 i 5 ... Ten post edytował omeck 7.02.2006, 20:12:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to nie mozesz ze zrodel zainstalowac? Na 100% powinno byc to mozliwe. Na kazdej dystrybucji jest to mozliwe php4+php5. Miales jakies przypadki konfliktu?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na Hydepark. W każdej dystrybucji wszystko da się ładnie utawić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 7 Dołączył: 2.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba celowe z strony developerow Suse i Yasta - ulatwic maksymalnie uzytkownikowi instalacje roznych paczek. Ustalam sobie tylko źrodła instalacji, klikam co trzeba i mi się samo instaluje(very user friendly
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To się przesiądz na Debiana i tam bez problemu zainstalujesz to sobie ze źródeł a instrukcje masz na forum, poszukaj
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja proponuje Slackware
![]() -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że temat o "Którą dystrybucje wybrać" Był już poruszany kilka razy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Centos nawet fajny jest
![]() ![]() -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja moze lamersko, po sesji planuje Mandrive, albo Ubuntu. Mnie na tej sesji wszystko dobija :/ Mam jedynie nadzieje ze to nie bedzie ostatnia sesja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
panowie znowu rozpoczyna sie dyskusja wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wielkanoca!!!
dystrybucja rzecz gustu i zastosowania! jednemu pasuje to innemu tamto! mysle ze w sieci jest na tyle sporo materialow o poszczegolnych dystrybucjach i systemach ze zadawanie pytania na forum nie ma sensu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja miałem doczynienie jedynie z mandrakiem, fedorą, red hatem(dawno temu) i dłuższy czas korzystam z SuSe. Chciałem zaciągnąć od Was nieco informacji na jakiej dystrybucji najlepiej Wam się pracuje. Praca z php i DB na większości Linuchów jest podobna, ale możecie poradzić/odradzić... Zresztą Suse jest dla leniuchów - zaznaczasz w Yascie pakiet, klikasz i już masz go zainstalowanego... w ten sposob nie mozna poznać zarzadzania systemem - niczego przez wyklikanie paczek się nie nauczę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
debian
jak narazie dla mnie - jedynie debian, debian i jeszcze raz debian ! a kwestia php4 i php5 ![]() nie kwestią systemu jest to czy będziesz mieć poprawnie działające php4+php5 a kwestią tego czy poprawnie je sobie skonfigurujesz. zresztą, zapraszam do mojego topicu o php4,php5,apache2,mod_rewrite i mysql na forum serwery -> apache. pozdrawiam, Artur Kwiatkowski alias Fo Ten post edytował Fo 9.02.2006, 23:52:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:00 |