![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Informuje że przeglądałem forum ale nie znalazłem tego co mogło by tu pomóc...
Sprawa wygląda tak... stronka wyświetla jakieś tresci rozmaite... i czasem w treści gdzieś pojawi sie o co chodzi chciałbym aby całość adresu e-mail była kodowana przez tę funkcję
zacięgnięta ze strony 4programmers.net idąc dalej w serwisie wszechobecnie wykorzystywana jest funkcja
która oczywiście nasze polskie znaki zamienia na odpowiednie krzaki... i pytanko może ktoś mi powiedzieć jak zintegrować te dwie funkcje... aby nie zamieniało całego tekstu funkcją antispam a jedynie te fragmenty gdzie faktycznie znajduje sie adres e-mail, a reszte tekstu całość zamieniało iso ;-) Z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe że ppotrzebujesz kodować maila dokładnie w sposób opisany powyżej, ale ja np. radzę sobie znacznie prościej i kompletnie nie mam problemów ze spamem na tym koncie.
Pod adresemznajdziesz więcej informacji jeśli potrzebujesz. Funkcja zakodowała adres mail@mail.com do postaci: <a href="mailto:mail@mail.com">link</a> -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to nie jest problem ale powoduje to fakt że każdy meil osobno trzeba sobie zakodować... a właśnie chodzi mi o to żeby się o to nie martwić... i coby było poprostu automatycznie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do zamieniania linkow z calej strony mozesz sprobowac uzyc czegos takiego, tu masz przykadowy kod z manuala php, wystarczy ze go troche przerobisz i bedzie dzialal:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kapitan kloss - Twoj emil jest nadal rozpoznawalny przez roboty tyle ze w formie zakodowanej. Tak naprawde nie musisz kodowac tresci adresu emila tylko elementy po ktorych email jest jako adres email a nie zwykly ciag znakow. Kluczowe sa tu slowo mailto oraz znak malpy, ktore tez powinny byc zakodowane
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
generalnie nie ma złotego środka aby zabezpieczyć się przed robotami. Zastąpienie @ na (at) etc. nic nie daje. Jedyne to umieścić adres email na obrazku. Pozdrawiam.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powaznie?
a probowal ktos tego?
pozdrowienia i wielkie dzieki dla autore tego kodu Ten post edytował AxZx 3.03.2006, 16:22:29 -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:03 |