![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hej
nie znalazlem nic w wyszukiwarce moze blednie wpisywalem jesli tak to poprosze o link i wykasowanie/przeniesienie chodzi o to zeby w pasku nawigacji IE/Firefox/Opera zawsze wyswietlal sie tylko glowny adres witryny. Spotkalem sie kilka razy z tym i mysle ze jest to ciekawe rozwiazanie, szczerze mowiac mozna wyeliminowac w pewnym sensie mozliwosc poznawania struktury witryny przez niektorych uzytkownikow... (to pierwsze przychodzi mi na mysl) zastanawia mnie czy przypadkiem nie eliminuje to lub nie wplywa ujemnie na $_GET albo na sesje jesli ktos cos wie to bardzo poprosze o podzielenie sie z gory dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrealizować za pomocą ramek; umieszczasz całą stronę w ramce i wtedy nie widać jej prawdziwego adresu.
Innym dobrym rozwiązaniem są przyjazne urle. Jest o nich artykuł na wortalu, polecam. Jest to temat raczej na poczatkujący, więc przenoszę. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Standardowo podczas zakładania domen płatnych typu .pl dostajesz maskowanie na zasadzie właśnie ramek. Sprawdza się wyśmienicie!
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To się nazywa "Przyjazne URL'e".
Polecam artykuł Pana Grzegorza zwanego scanerem: tutaj. A to się nazywa nabijanie postów i dostajesz ostrzeżenie! /kszychu/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(devint @ 2006-02-07 14:49:33) hej nie znalazlem nic w wyszukiwarce moze blednie wpisywalem jesli tak to poprosze o link i wykasowanie/przeniesienie chodzi o to zeby w pasku nawigacji IE/Firefox/Opera zawsze wyswietlal sie tylko glowny adres witryny. Spotkalem sie kilka razy z tym i mysle ze jest to ciekawe rozwiazanie, szczerze mowiac mozna wyeliminowac w pewnym sensie mozliwosc poznawania struktury witryny przez niektorych uzytkownikow... (to pierwsze przychodzi mi na mysl) zastanawia mnie czy przypadkiem nie eliminuje to lub nie wplywa ujemnie na $_GET albo na sesje jesli ktos cos wie to bardzo poprosze o podzielenie sie z gory dzieki niestety na $_SESSION może wpłynąć (o ile ktoś uzywa Internet Explorer) IE ma bład polegający na nie trzymaniu sesji jeżeli strona jest w ramkach, czy jest maskowanie przy aliasach (www.prv.pl, www.glt.pl etc.) Błąd jest raczej naprawiony, nie wszyscy to chyba mają załatane pozdrawiam lars ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
linki robisz w postaci Kod <a href="#" onclick="go(gdzie_ma_isc); return false">link</a> i funkcja go ustawia cookie i przeładowuje stronę ... w php czytasz cookie i includujesz właściwą stronę ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:34 |