![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki przykładowy kod, ktory działa, gdy urzytkownik ma skonfigurowane konto pocztowe na lokalnym kompie.
A chciałbym by był uniwersalny. Jak to przerobic w php ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze ze to jest ankieta to nie lepiej wysyłac ja do bazy? Masz kodzi oczywiscie wisisz browarka za niego;)
Moga byc błedy bo pisałem z głowy Ten post edytował wozniak 6.02.2006, 23:54:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety jest cos nie tak.
Wyskoczylo mi cos takiego: Kod Warning: mail(): SMTP server response: 550 Invalid recipient: gratis123@wp.pl in c:\usr\krasnal\www\a\index.php on line 71
Twoj text |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm..wiem ze z mail() na wp nie wyslesz , spróbuj smtp_mail() lub mail_smtp()
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok juz dziala na adresy inne niz wp.pl.
Tez o tym zjawisko wp.pl słyszalem ale zapomnialem spr z innym typu one.pl Jak zastosowac te funkcje: Kod smtp_mail() lub mail_smtp() ![]() Druga sprawa. Otrzymuje maila z : Kod imie : mojeImieNazwisko :NazwiskoMojePlec : MężczyznaWiek : 30-39Muzyka : 88Przegladarka : Internet ExplorerSystem : LinuxKomentarz : 445345 Czyli w 1 ciągu. Próbowałem to zmienić poprzez komende echo"<br>"; ale nie pomogło : Kod if(isset($kam)){
$tytul = "tytalu maila "; echo "<br>"; $tresc.= "imie : $Imie"; echo "<br>"; $tresc.= "Nazwisko :$Nazwisko"; echo "<br>"; $tresc.= "Plec : $Plec"; $tresc.= "Wiek : $Wiek"; $tresc.= "Muzyka : $Muzyka"; $tresc.= "Przegladarka : $Przegladarka"; $tresc.= "System : $System"; $tresc.= "Komentarz : $Komentarz"; $mail ="arszloh@op.pl"; $nadawca1 = "Cos sobie tutaj wpisz moze byc Twoj mail"; Ten post edytował free 7.02.2006, 20:52:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj troche na forum!! np. http://forum.php.pl/index.php?showtopic=37696
|
|
|
![]()
|
|
Wozniak ja nie mam problemu z polskimi znakami. Wyswietlają mi się polskei znaki
Czy aby działało na wp.pl nalezy zmienic w 71 lini kodu Kod mail($mail, $tytul, $tresc, "From: $nadawca1") na Kod smtp_mail() lub mail_smtp() ?Poradziłem sobie z najwazniejszym problemem : Po otrzymaniu zwrotnego maila otrzymuje juz wynik w nowych linijkach. Zastosowałem /n haha najprostrza komenda w jezyku C. ![]() Kombinowałem poprzez <br>, ale bez rezultatu. <br> juz mi nie potrzebne, ale kod HTML musze uzyc bo chciałbym by np pogrubic tekst zmienic kolor itp. Jak wstawic do tego skrypciku php dowolny kod HTML ? |
|
|
-Gość_Michał- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Och, tak jestem noga z php, więc nic dziwnego, ze nie wiem, gdzie mam wpisać swój mail (ten na który ma zostać przesłany formularz). Czy mógłby mi ktoś pomóc? A tak poza tym, kiedy kliknę w 'Wyslij formularz' przenosi mnie na białą stronę z samym formularzem. :/ Z góry dziękuję za pomoc.
Btw. wiem, ze starych tematów nie powinno się odhrzebywać, ale nowego też nie chce zakładać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:24 |