![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ociu już coś podobnego zrobił tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=41389 Ja też jakiś czas temu napisałem sobie pewną prostą klasę, która jeszcze robi przy okazji małe cache ![]()
Użycie: Pierwszym parametrem jest katalog z klasami (pliki: *.class.php), natomiast drugim ścieżka do docelowego pliku, w którym będzie przechowywane cache.
Pozdrawiam. Ten post edytował Speedy 4.05.2006, 10:28:26 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co tworzyc tyle obiektow, nie wystarczy zrobic to raz i potem tylko
$autoload->load(...);? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm... chyba wystarczy, ale tak mi chyba było wygodniej
![]() ![]() Ten post edytował Speedy 6.02.2006, 00:03:06 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze i nie spowolni, ale logicznie mi nie pasuje: dzialanie (ladowanie klas) powinno byc wykonywane przez funkcje/metody a nie klasy.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to zrobiłem tak:
też działa, po co pisać do najprostszych operacji tysiący linijek kodu?! swoją drogą nierozumiem, po co cache do inlcudowanych plików?? Ten post edytował Spirit86 21.02.2006, 00:40:12 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Spirit86: Ten kod, który napisałeś ładuje pliku *.php, a mój 'klasa.class.php'.
Jeśli chodzi o cachowanie, to w przypadku, gdy jest trochę klas do załadowania, to po co tracić czas na każdorazowe generowanie tablicy z plikami lub na otwieranie katalogu, skoro można raz stworzyć cache i ładować pliki na podstawie niego? ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Speedy @ 2006-02-21 17:06:26) Spirit86: Ten kod, który napisałeś ładuje pliku *.php, a mój 'klasa.class.php'. Jeśli chodzi o cachowanie, to w przypadku, gdy jest trochę klas do załadowania, to po co tracić czas na każdorazowe generowanie tablicy z plikami lub na otwieranie katalogu, skoro można raz stworzyć cache i ładować pliki na podstawie niego? ![]()
już masz taki sam efekt. nie wydaje mi się, żeby operacje na katalogu były szybsze od otwierania pliku, "rozpłaszczania" tablicy i includowania pliku, aż sprawdzę z ciekawości ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:39 |