![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z użyciem if, elseif, else. Zresztą już nie pierwszy raz...
Skrypt służy do zmiany hasła.
Błąd który się pojawia: Cytat Parse error: syntax error, unexpected '{' in /cms1/modules/profile/actionpassword.php on line 23 Oczywiście nawiązuje wcześniej połączenie do bazy... kiedyś ktoś mi to wypomniał ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A od kiedy to przy else podaje się warunki? I nie ma co się dziwić, że będą pojawiać się głupie błędy przy takim stylu pisania kodu...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy takim czymś wywala "Nowe hasła nie pasują do siebie!", po czym wysyła do bazy i zmienia...
Cytat A od kiedy to przy else podaje się warunki? Hm, od kiedy zwraca się tak do użytkowników? Tym bardziej, że jest to dział dla początkujących :/.Cytat I nie ma co się dziwić, że będą pojawiać się głupie błędy przy takim stylu pisania kodu... To może zamiast gadać, że źle, źle pokażecie w końcu jak jest dobrze?Odczuwam bardzo nie miłą atmosferę na tym forum. To już nie pierwszy raz kiedy zwracają się do mnie osoby o parę książek do przodu w ten sposób. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hm, od kiedy zwraca się tak do użytkowników Cytat To może zamiast gadać, że źle, źle pokażecie w końcu jak jest dobrze? Hm... a od kiedy tak się zwraca do użytkowników? Jeśli już krytykujesz czyjeś wypowiedzi i uważasz, że są one niemiłe, to przynajmniej sam staraj się zachować jak należy, bo wygląda to tragicznie... http://phppl.ezpublish.no/phppl/wortal/art...ch_programistow Cytat Odczuwam bardzo nie miłą atmosferę na tym forum. To już nie pierwszy raz kiedy zwracają się do mnie osoby o parę książek do przodu w ten sposób. Więc może warto trochę poczytać ![]() Ten post edytował Speedy 6.02.2006, 00:27:37 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda lepiej? ![]() BTW Nie wypada dodać else przed niektóre ify? ^ Ten post edytował cadavre 6.02.2006, 00:38:25 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jeśli już krytykujesz czyjeś wypowiedzi i uważasz, że są one niemiłe, to przynajmniej sam staraj się zachować jak należy, bo wygląda to tragicznie... Po raz kolejny słuchając tylko wytyczek niestety nerwy puściły. Oczywiście jeżeli wygląda to tragicznie to tragiczne są też wypowiedzi poprzedników.Cytat Dziękuję.Cytat Więc może warto trochę poczytać Niektórzy nie mają czasu szperać w paru książkach. Właśnie do tego między innymi są fora na których inni ludzie wiedzą i pomagają w zdecydowanie szybszy sposób.![]() Cytat Wygląda lepiej? Masz rację bardziej przejrzyście ![]() ![]() Cytat BTW Nie wypada dodać else przed niektóre ify? ^ Właśnie dodałem i mam ten efekt co przed tem...Cytat Parse error: syntax error, unexpected '{' in /cms1/modules/profile/actionpassword.php on line 31 A jak mam if'y to ten else na samym dole krzyczy, że jest coś też nie tak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może to jakiś błąd w pliku, który include'ujesz do skryptu? Napisz która linijka to 31 w tym co wkleiłeś, bo widzę (...) tutaj.
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Tak dokładnie wygląda cały plik:
W tym przypadku to będzie linijka 32. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To, że uznałeś moją wypowiedź za atak na Twoją osobę nie znaczy, że nie napisałem tam co masz źle... I dalej masz ten sam bląd.
Nie wygląda to czytelniej? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:31 |