![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak pod DOS'em zapisze sobie do pliku typu *.bat takie coś:
Kod echo | ipconfig >> info.txt to powstanie mi plik info.txt z wynikiem polecenia ipconfig. Jeżeli wpisze w linii poleceń polecenie "hostname" - to zwróci ono nazwę NetBios'ową hosta Jak zrobić aby plik info.txt zastąpić tym co wyświetli polecenie (zmienna) HOSTNAME ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ke?
Kod hostname > info.txt o to chodzilo, bo cos mi sie wydaje ze nie -- wyjasnij? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie o to.
chodzi o to, żeby info.txt nazywało się tak jak to co pokazuje komenda HOSTNAME. Czyli jeśli twój komp nazywa sie "ZENON" to chciałbym, żeby powstał plik ZENON.txt Ten post edytował czezz 6.02.2006, 10:43:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Musisz szukac pod haslem programowanie wsadowe
![]() Ale nie wiem czy tam sa zmienne.. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Shell dosowy jest beznadziejny, prosty, prawie zerowe mozliwosci:
p1.bat Kod echo -n "ipconfig > " > p2.bat // -n oczywiscie nie istnieje hostname > p2.bat echo ".txt" > p2.bat to powinno dac nam Kod ipconfig > <nazwaHosta>.txt ale oczywiscie jest to nie mozliwe, bo echo wstawia zawsze \n. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popróubuj z nowym Shellem M$ "Monad" podobno jest całkiem fajny i Bash'a przypomina.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:58 |