![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ile linia ma znakow (w plikach)
![]() mam ksiege gosci kazdy wpis to nowa linia i niechce zeby zbyt dlugi wpis rozwalil mi wpisy tzn zeby np nie przekroczyc limitu (jesli takowy istnieje) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz lepiej funkcje [manual:22bd560d1a]wordwrap[/manual:22bd560d1a].
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
W php nie ma żadnych ograniczeń długości lini zapisanych w pliku.
Tak więc cały plik może być zapisany w jedej lini. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takiego ograniczenia niema, ale zastanów się czy to dobre wyjście, przy większej liczbie wpisów możesz mieć bardzo wolnął księgę gości...
![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik ksiegi nie bedzie przekraczal 250 kb jezeli przekroczy to wpisy beda zapisywane do nowego pliku
wydaje mi sie ze jest to lepsze rozwiazanie niz robienie kazdego wpisu w nowym pliku a MySQL-a niemam nawet jeszcze nic w nim nie dzialalem wiec niewiedzial bym jak [pozdrawiam] i dzieki za zainteresowanie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL to nie problem, a jak kożystasz z gotowych skryptów to wogule bajka, polecam abyś zają się przygotowaniem tej Księgi w SQL, ale ściągnął gotową. MySQL z tego co wiem to są też darmowe...
-------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
to nie takie proste
![]() 1. Serwer na jakim mam stronke chyba nie obsluguje MySQL-a 2. Skrypt napisalem sam wiec niemam sie na czym wzorowac (chyba ze znajde sobie jakis i troche podejze:) ) no moze kiedys bedzie z tego jakis SQL ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 20:20 |