![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie, zaczynam pisac cms'a i zastanawiam sie jak polaczyc wszystko w calosc.
Otoz mam plik index.php, header.php i footer.php szablon strony sklada sie wlasnie z tych plikow. jak zrobic zeby po kliknieciu w link w menu, ktore jest w pliku header.php otwieralo sie w pliku index.php- u mnie srodek designu ? poprzez includowanie ![]() jesli tak to w kazdym pliku mam dodawac meta dane ![]() troche sie pogubilem i nie wiem jak z tego wyjsc ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na Twoim miejscu w header.php umieśiłbym jedynie wszystko do momentu <head>
odnośnie otweiranie w index.php - tak, poprzez includowanie. W miejscu gdzie mają wyświetlać się strony wsadź coś pokroju:
ps - gdzie tu widzisz moduły ? ![]() -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to forum!
Przenoszę na php Początkujący. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wedlug mnie HYDEPARK, bo chcialem poznac sugestie ludzi piszacych cmsy, zeby nie wprowadzac bledow, a rozwiazanie juz sam bym znalazl, ale widocznie wyrocznia inaczej sadzi
![]() ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie też biorę się za wersję 2.0 mojego CMSa i zrobiłem w nastepujący sposób:
header.ph ---------- admin.php [z include("$dzialanie.php")] i tym inkluduje jeden plik powiedzmy newsy_funct.php, który ma wszystkie działania, do tego dołączam $menu, który wstawia się w odpowiednie miejsce w admin.php ---------- footer.php EDIT: Przed momentem skleiłem coś takiego:
W inkludowanych plikach (np. news_funct.php) mam na pcozątku $_SESSION['goto'] = "nazwa dzialu"; . Ten post edytował cadavre 6.02.2006, 19:20:15 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 23:51 |